Επίσημο: Subaru Cosworth Impreza STi CS400

Σχετικά άρθρα

Οι teaser φωτογραφίες είχαν κυκλοφορήσει εδώ και έναν μήνα περίπου και σήμερα η Subaru έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες και φωτογραφίες από το Cosworth Impreza STi CS400. Το αυτοκίνητο αποτελεί ειδική έκδοση η οποία έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Cosworth, βασίζεται πάνω στο νέο Subaru Impreza WRX STI 2011 και αποδίδει 400 άλογα με 54 κιλά ροπή. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται στο εξωπραγματικό χρόνο, για την κατηγορία του, των 3.7 δευτερόλεπτων με την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Για να ανέβει η ιπποδύναμη σε τέτοια επίπεδα οι Βρετανοί μηχανικοί της Cosworth τοποθέτησαν στον 2.5 λίτρων turbo κινητήρα, νέα πιστόνια, νέα μπιέλες, μεγαλύτερο turbo, επανασχεδίασαν το καπάκι και νέα σκληρότερη βαλβίδα wastegate. Φυσικά για να δουλέψουν όλα αυτά ρυθμίστηκε και η ECU του αυτοκινήτου. Οι αναρτήσεις είναι χαμηλότερες κατά 10mm ενώ τα μπροστά φρένα είναι της AP Racing διαμέτρου 355mm.

Στιλιστικά το αυτοκίνητο διαθέτει νέο μπροστά προφυλακτήρα, νέα γρίλια, προβολείς ομίχλης, ζάντες 18″ καθώς και αεροτομή ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα αγωνιστικά καθίσματα της Recaro . Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο σε 3 χρωματισμούς, ασημί, σκούρο γρκι και κόκκινο και θα βγει στην παραγωγή σε μόλις 75 μονάδες. Δεν βλέπω να έρχεται στην Ελλάδα μιας και οι ιθύνοντες της Subaru και της Cosworth θέλουν τα αυτοκίνητα αυτά να πουληθούν στην Αγγλία με αρχική τιμή £49.995 (€58.300).

[Πηγή: Subaru]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota κατασκευάζει ένα τετρακίνητο GR86

Στη φετινή SEMA η Toyota θα παρουσιάσει το μοναδικό τετρακίνητο GR86 του κόσμου. Το αυτοκίνητο φέρει το σύστημα τετρακίνησης και τον turbo 1.600άρη κινητήρα...