50.000 χλμ θα αντέχει ο κινητήρας του Mercedes Project One

Σχετικά άρθρα

Βρισκόμαστε έξι μήνες μακριά από τη παρουσίαση του Mercedes Project One, που έχει προγραμματιστεί για την έκθεση της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, έτσι ώστε η AMG να γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο τα 50στα της γενέθλια.

Στην έκθεση της Γενεύης κυκλοφόρησαν ορισμένες νέες πληροφορίες του αυτοκινήτου το οποίο σύμφωνα με δηλώσεις ανθρώπων της γερμανικής εταιρίας, ουσιαστικά θα είναι ένα μονοθέσιο της F1 για τον δρόμο που θα φορά τον υβριδικό 1.600αρη turbo V6 κινητήρα του μονοθεσίου της F1, ο οποίος θα παράγει 1.100 άλογα που θα στροφάρει έως τις 12.000 σ.α.λ, 3.000 σ.α.λ λιγότερες από τις 15.000 σ.α.λ που είναι το όριο περιστροφής του αγωνιστικού κινητήρα. Μάλιστα όπως είπε ο Tobias Moers, επικεφαλής της AMG, ο κινητήρας θα έχει προσδόκιμο ζωής περίπου 50.000 χλμ, προτού χρειαστεί ανακατασκευή ή αντικατάσταση.

Καθόλου detuned δεν θα είναι όμως το σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Το αφεντικό της Mercedes-AMG μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι πιο “επιθετικό”. Ο 1.600αρης turbo V6 κινητήρας θα δίνει κίνηση στον πίσω άξονα, με τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες να δίνουν κίνηση στους μπροστά τροχούς, στον στροφαλοφόρο άξονα και στο τούρμπο, κάνοντας έτσι το μοντέλο τετρακίνητο. Το βάρος του αυτοκινήτου θα είναι περίπου στα 1.200 κιλά, μη έχοντας αναλογία 1 άλογο ανά ίππο. Το hypercar θα είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει σε αυτοκίνητο παραγωγής σε σχέση με τα μονοθέσια της F1, έχοντας πάρα πολλά κοινά, όπως monocoque carbon σασί. Από carbon θα είναι κατασκευασμένο και το σώμα του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε 11,8 δευτερόλεπτα (ακόμη γελάει ο Christian Koenigsegg), με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 355 χλμ/ώρα.

Σχεδιαστικά θα είναι “αγνό αλλά πολύ ακραίο”, διαθέτοντας κεντρικό πτερύγιο, εισαγωγή αέρα στην οροφή, όπως και αεραγωγούς στον χώρο του κινητήρα. Το hypercar θα αναπτυχθεί εξ’ολοκλήρου από την AMG, με την παραγωγή του να περιορίζεται στα 275 αυτοκίνητα, ενώ η τιμή του ανέρχεται στα 2.275.0000 ευρώ χωρίς φόρους (2,7 εκατ. ευρώ με φόρους). Πόσα άτομα είναι πρόθυμα να δώσουν ένα τέτοιο ποσό για να το αποκτήσουν; Αναφορές από την Mercedes κάνουν λόγο πως ήδη 2.000 άνθρωποι έχουν χτυπήσει την πόρτα της προκειμένου να δηλώνουν ενδιαφέρον.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι τιμές της Alfa Romeo Junior

Ανακοινώθηκαν οι τιμές πώλησης της Alfa Romeo Junior στην Ελλάδα, με το νέο ιταλικό B-SUV να ξεκινά από τις 29.900 ευρώ. Το μοντέλο προσφέρεται...