Ο Trump θέλει τους Ιάπωνες να κατασκευάζουν περισσότερα αυτοκίνητα στις Η.Π.Α.

Σχετικά άρθρα

Ο Donald Trump βρίσκεται σε περιοδεία πέντε χωρών στην Άπω Ανατολή (Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Κίνα, Βιετνάμ, Φιλιππίνες), και η πρώτη στάση του ήταν στην Ιαπωνία. Στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό Shinzo Abe, τον παρακίνησε να αγοράσει αμερικάνικο στρατιωτικό εξοπλισμό για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στην Αμερική, λέγοντας ότι η Ιαπωνία είχε αθέμιτο πλεονέκτημα στο εμπόριο. Ο Trump χαιρέτησε την συμμαχία των ΗΠΑ-Ιαπωνίας, ακόμη και όταν ζήτησε τη μείωση του εμπορικού χάσματος μεταξύ των χωρών, το οποίο είναι το δεύτερο υψηλότερο από μετά την Κίνα, και χαρακτηριστικά είπε:

Ένα από τα πράγματα που πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό, είναι ο πρωθυπουργός να αγοράσει τεράστιες ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού, όπως θα έπρεπε. Δίνει σε εμάς πολλή δουλειά, αλλά είναι μεγάλη ασφάλεια για την Ιαπωνία.

Ο Abe ανέφερε ότι τα οικονομικά ζητήματα θα συζητηθούν σε ξεχωριστό διάλογο ΗΠΑ-Ιαπωνίας, με τον Trump να παρακινεί τους Ιάπωνες λέγοντας:

Προσπαθήστε να κατασκευάσετε τα αυτοκίνητά σας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντί να τα εισάγεται.

Από την πλευρά της Ιαπωνίας, ο μεγαλύτερος σύλλογος αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας αναφέρει ότι το 75% των οχημάτων των ιαπωνικών εταιριών που πωλούνται στις Η.Π.Α., κατασκευάζονται στις Η.Π.Α. Η Toyota έχει έξι εργοστάσια σε έξι πολιτείες των Η.Π.Α., η Honda σε τέσσερις, η Nissan στο Tennessee και στην Alabama, η Subaru στην Indiana, ενώ σύντομα και η Mazda θα έχει ένα σε συνεργασία με την Toyota, με τις δύο τελευταίες να πιέζουν για ένα πακέτο κινήτρων ύψους τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τις ΗΠΑ, ώστε να κατασκευάσουν το προγραμματισμένο εργοστάσιο κόστους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μόνο με μίσθωση το υδρογονοκίνητο plug-in υβριδικό Honda CR-V e:FCEV

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Honda παρουσίασε το CR-V e:FCEV, το οποίο είναι μια υδρογονοκίνητη plug-in υβριδική έκδοση του δημοφιλούς SUV μοντέλου της ιαπωνικής εταιρίας...

1 στα 3 αυτοκίνητα το 2030 παγκοσμίως θα είναι κινέζικο

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες αναμένεται να συνεχίσουν την ταχεία επέκτασή τους εκτός της εσωτερικής αγοράς τους προκειμένου να εξασφαλίσουν το 33% της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου...