Alonso: Άλλος στη θέση μου θα είχε εγκαταλείψει

Σχετικά άρθρα

Με πολύ άσχημο τρόπο ξεκίνησε το Αζερικό Grand Prix για τον Fernando Alonso. Μετά από την επαφή του με τον Sergey Sirotkin, ο Ισπανός είχε κλατάρισμα σε δύο ελαστικά, μαζί με ζημιά στην εμπρός πτέρυγα και φυσικά στο πάτωμα της MCL33. Παρ’ όλα αυτά, δεν το έβαλε κάτω και επέστρεψε στο pit lane, βλέποντας το μονοθέσιό του με δυσκολία να στρίβει.

Τελικά, ο 36χρονος τερμάτισε στην έβδομη θέση, κάτι που συνέβη για τρίτη συνεχόμενη φορά φέτος, υποστηρίζοντας πως έκανε τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του, ενώ πιστεύει πως κανείς άλλος δε θα είχε συνεχίσει τον αγώνα με ένα τόσο πληγωμένο μονοθέσιο.

Ακόμα μία έβδομη θέση, αλλά πιστεύω ότι το αποτέλεσμα της εμμονής μου και της υπερηφάνειας, επειδή πιστεύω ότι κανένας άλλος δε θα είχε φτάσει μέχρι το pit lane. Θα είχαν παρκάρει το μονοθέσιο και, αν είχαν καταφέρει να φτάσουν το pit lane, θα πάρκαραν το μονοθέσιο. Αλλά, εμείς δεν εγκαταλείψαμε και παλέψαμε για κάθε δέκατο, σε κάθε γύρο, κοντά στον τοίχο σε όλο τον αγώνα. Πιστεύω ότι αυτός ήταν ο καλύτερος αγώνας της ζωής μου.

Ο Ferni χρειάστηκε να επιστρατεύσει όλες τους τις ικανότητες, προκειμένου να κερδίσει θέσεις, ενώ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως το Αυτοκίνητο Ασφαλείς βγήκε για δεύτερη φορά στην πίστα.

Ήταν θαύμα που έφτασα στο pit lane. Δεν είχα δύο τροχούς, εμπρός πτέρυγα, πάτωμα ή οτιδήποτε άλλο. Άλλαξαν τα ελαστικά και μου είπαν ότι το μονοθέσιο είχε αρκετή ζημιά, οπότε σκέφτηκα όταν δε θα τερματίζαμε τον αγώνα ή ότι θα ήμασταν πολύ αργοί. Αλλά, ξεκίνησα να προσπερνώ μονοθέσια κι επίσης με το Αυτοκίνητο Ασφαλείας κέρδισα μερικές θέσεις στο τέλος.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα