Ξεκινάει το λανσάρισμα του Kia Niro EV στην Κορέα

Σχετικά άρθρα

Πριν ένα μήνα, η Kia παρουσίασε στην διεθνής έκθεση ηλεκτρικών οχημάτων στη Νότια Κορέα, το Niro EV, με την εταιρία να πηγαίνει την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου της στην έκθεση αυτοκινήτου στην πόλη Busan της Νότιας Κορέας. Η κυκλοφορία του ηλεκτρικού Niro στην τοπική αγορά θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες, με την Kia να ανακοινώνει ότι “σύντομα” θα ακολουθήσουν και οι παγκόσμιες αγορές.

Ξεκινώντας από τις αισθητικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την υπόλοιπη γκάμα, εδώ βλέπουμε μια κλειστή μάσκα, η οποία ενσωματώνει την υποδοχή για την φόρτιση των μπαταριών. Ακόμα, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο διαθέτει επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, με νέες εισαγωγές αέρα και χαμηλά υπάρχουν τα LED φώτα ημέρας σχήματος “βέλους”. Πατάει σε 17άρες ζάντες, με ελαστικά χαμηλής τριβής, με το μήκος του να αγγίζει τα 4.375 χλστ., το πλάτος του τα 1.805 χλστ., το ύψος του τα 1.560 χλστ., και το μεταξόνιο τα 2.700 χλστ.

Η Kia ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, με τον ηλεκτροκινητήρα να έχει απόδοση 150 kW (204 ίππων) και ροπή 396 Nm. Για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 7,8 δευτ, όταν η plug-in hybrid έκδοση του Niro ολοκληρώνει την ίδια δοκιμασία σε 10,5 δευτ. Ακόμα, το αυτοκίνητο διατίθεται με δύο χωρητικότητες μπαταριών, μια 39,2 kWh που χαρίζει στο Niro EV ηλεκτρική αυτονομία 240 χλμ., και μια 64 kWh με αυτονομία 380 χλμ. Με ταχυφορτιστή 100 kW, το 80% της μεγάλης μπαταρίας χρειάζεται 54 λεπτά για να φορτίσει.

Το μοντέλο προστίθεται στην υπάρχουσα γκάμα του υβριδικού και plug-in υβριδικού Niro, με το ηλεκτρικό μοντέλο να έχει περίπου 5.000 προπαραγγελίες μόνο από την Κορέα, όπου και θα κυκλοφορήσει πρώτα. Το Niro έχει αξιοσημείωτη εμπορική πορεία, καθώς μόνο το 2017 πουλήθηκαν 23.647 της plug-in έκδοσης.

Η Kia υπόσχεται πως έως το 2025 θα προσφέρει στην αγορά 16 ηλεκτροκίνητα μοντέλα όπου ανάμεσά τους θα συναντάμε 5 υβριδικά, 5 plug-in υβριδικά,1 κυψελών υδρογόνου και 5 αμιγώς ηλεκτρικά.Έως το 2030 σχεδιάζει να προσφέρει στην αγορά μια νέα γενιά συνδεδεμένων αυτοκινήτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανέωση για το Genesis Electrified G80

Την ανανεωμένη έκδοση του Electrified G80 παρουσίασε η Genesis, με το αυτοκίνητο να αποκτά νέα γρίλια, νέα φωτιστικά σώματα, νέους προφυλακτήρες, νέες ζάντες 20"...

Με έως 560 χλμ αυτονομία το Skoda Elroq

Η Skoda αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηρισιτκά του Elroq, του μικρού της ηλεκτρικού SUV που θα υιοθετήσει τη νέα γλώσσα σχεδιασμού Modern Solid της μάρκας....