H Toyota δοκιμάζει την GRMN έκδοση του Century

Σχετικά άρθρα

Πριν ένα χρόνο, η Toyota παρουσίασε το Century, με τη νέα λιμουζίνα των Ιαπώνων να κυκλοφορεί αποκλειστικά στην τοπική αγορά, με τιμή που ξεκινά από τα 19,6 εκατ. γιεν, δηλαδή για €152.750. Το τελευταίο που θα περίμενες από την Toyota θα ήταν να μας δείξει μια sport έκδοση του μοντέλου, το μήκος του οποίου αγγίζει τα 5.335 χιλιοστά. Κι όμως, όπως αποδεικνύουν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες η ιαπωνική εταιρία έχει πρακτικά ολοκληρώσει την εξέλιξη του μοντέλου, καθώς πιάστηκε να κυκλοφορεί εντελώς ακαμουφλάριστο.

Η ιδέα για το Century GRMN φαίνεται πως ήταν του CEO της εταιρίας, Akio Toyoda και το τμήμα Gazoo Racing Masters of Nurburgring (GRMN) το πήρε ως πρόκληση. Έτσι, προετοίμασε κατάλληλα το μοντέλο, καθώς όπως βλέπουμε το Century GRMN φοράει νέες μεγάλες ζάντες αλουμινίου, διαφορετικούς εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, “κάθεται” πιο χαμηλά, ενώ υπάρχουν οι απαραίτητες κόκκινες λεπτομέρειες και τα λογότυπα GRMN.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιαπωνία, το Century GRMN προς το παρόν αποτελεί ένα one-off project, με την εταιρία να διεξάγει έρευνα αγοράς για να δει αν δικαιολογείται μια επένδυση. Με άλλα λόγια, η Toyota προσπαθεί να δει εάν υπάρχουν αρκετοί πελάτες της που θα ενδιαφερθούν να πληρώσουν μια μικρή περιουσία για το Century GRMN. Σε περίπτωση που η απάντηση είναι θετική, πιστεύεται ότι το αυτοκίνητο θα κινείται με έναν υβριδοποιημένο κινητήρα V8 5.0 λίτρων και ένα σύστημα τετρακίνησης, προερχόμενο από την προηγούμενη γενιά του Lexus LS460h.

Αν τελικά πάρει το πράσινο φως, το αυτοκίνητο αναμένεται να κοστίζει κοντά στα 30 εκατομμύρια yen, που μεταφράζεται σε περίπου €230.000.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota κατασκευάζει ένα τετρακίνητο GR86

Στη φετινή SEMA η Toyota θα παρουσιάσει το μοναδικό τετρακίνητο GR86 του κόσμου. Το αυτοκίνητο φέρει το σύστημα τετρακίνησης και τον turbo 1.600άρη κινητήρα...

Οι τιμές του Toyota Land Cruiser

Διαθέσιμο για παραγγελία είναι πλέον το νέο Toyota Land Cruiser και στην Ελλάδα, με το αυτοκίνητο να προσφέρεται αποκλειστικά με τον 2,8-λίτρων turbodiesel κινητήρα...