Κατατακτήριες GP Ιαπωνίας 2018: Pole για Hamilton, ένατος ο Vettel

Σχετικά άρθρα

Έχοντας δείξει από χθες την κυριαρχία του στην Suzuka, ο Lewis Hamilton κατέκτησε την 8η φετινή και την 80η pole position της καριέρας του, με τις κατατακτήριες να επηρεάζονται από τη βροχή. Οι οδηγοί βγήκαν με τα slicks ελαστικά στο Q3, και ο Hamilton ήταν αρχικά ταχύτερος από τον Valtteri Bottas, κάτι που του έδωσε την προσωρινή pole. Αντίθετα, η Ferrari επέλεξε να βγάλει τους οδηγούς της με τα ενδιάμεσα ελαστικά, βλέποντας ότι έρχεται βροχή, μια απόφαση που αποδείχθηκε λανθασμένη.

Η Scuderia αναγκάστηκε να βάλει τους οδηγούς της για τα slicks, ωστόσο ο Kimi Raikkonen πρόλαβε να βελτιώσει τον χρόνο του και να πάρει την τέταρτη θέση, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει ο Sebastian Vettel, αφού άρχισε να βρέχει πιο έντονα, έτσι ο Γερμανός θα ξεκινήσει τον αγώνα από την ένατη θέση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ήθελε σε μια τόσο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, με τη διαφορά του από τον Hamilton να είναι 50 βαθμοί.

Στην τρίτη θέση ο Max Verstappen, την ώρα που ο Romain Grosjean πήρε μία μάλλον ανέλπιστη πέμπτη θέση για την Haas. Άκρως ευχαριστημένη η Toro Rosso, καθώς οι οδηγοί της θα ξεκινήσουν από την έκτη και έβδομη θέση, στον εντός έδρας αγώνα της Honda. Στην όγδοη θέση ο Esteban Ocon, μπροστά από τους Sebastian Vettel και Sergio Perez.

Ο αυριανός αγώνας θα ξεκινήσει στις 08:10 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα