Ο νέος Ιάπωνας αυτοκράτορας παρήγγειλε one-off Toyota Century cabriolet

Σχετικά άρθρα

Ο Naruhito έγινε ο 126ος Ιάπωνας αυτοκράτορας και σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, έχει ζητήσει από την Toyota να κατασκευάσει αποκλειστικά γι’αυτόν ένα Century cabriolet.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία φωτογραφία του μοντέλου, ούτε φυσικά έχουν γίνει γνωστά τεχνικά του χαρακτηριστικά. Το μοντέλο παραγωγής ξεκινά από τα 19,6 εκατ. γιεν (157.350 ευρώ). Το αυτοκίνητο φέρει σχεδιασμό με ρετρό στοιχεία, με το μήκος του να αγγίζει τα 5.335 χιλιοστά, το πλάτος τα 1.930 χιλιοστά, το ύψος τα 1.505 χιλιοστά,, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 3.090 χιλιοστά.

Είναι εξοπλισμένο με όλες τις τελευταίες τεχνολογίες της Toyota, έχοντας LED ενεργούς προβολείς, ενεργή ανάρτηση που σε συνδυασμό με τα ελαστικά, αυξάνουν την άνεση των επιβατών. Επίσης φέρει ενεργό σύστημα ελέγχου του θορύβου στο εσωτερικό της καμπίνας, όπως και το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, Safety Sense P.

Στο εσωτερικό του συναντάμε τέσσερα καθίσματα, με τους πίσω επιβάτες να μπορούν να ελέγξουν αρκετές λειτουργίες του αυτοκινήτου μέσω μιας LCD 11,6″ οθόνης που βρίσκεται ανάμεσα από τις πλάτες των μπροστά καθισμάτων. Το ηχοσύστημα αποτελείται από 20 ηχεία, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν 100% μάλλινες επενδύσεις, όπως επίσης και ξύλινα διακοσμητικά.

Κίνηση παίρνει από τον 2UR-FSE V8 5,0-λίτρων υβριδικό κινητήρα απόδοσης 425 ίππων. Συγκεκριμένα ο V8 κινητήρας αποδίδει 381 άλογα με 510 Nm ροπής και ο ηλεκτροκινητήρας 224 άλογα με 300 Nm ροπής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Renault παρουσιάζει το Grand Koleos, αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Geely

Θυμάσαι τη Renault Samsung Motors; Τον Μάρτιο του 2022, ο κορεατικός βραχίονας της γαλλικής μάρκας απέρριψε το όνομα της δημοφιλούς ηλεκτρονικής μάρκας και τη...

Το Nissan Qashqai facelift ήρθε Ελλάδα, αναλυτικά οι τιμές του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η στατική, πανελλήνια παρουσίαση του ανανεωμένου Qashqai, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του δημοφιλέστατου μοντέλου της Nissan. Επιπλέον, η...