Αναβαθμισμένα Toyota Concept-i και e-Palette για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Σχετικά άρθρα

Η Toyota είναι ένας από τους μεγάλους χορηγούς των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και η εταιρία θα προσφέρει έναν στόλο 3.700 οχημάτων για τις ανάγκες των αγώνων, με το 90% εξ’αυτών να είναι ηλεκτροκίνητα.

Έτσι μετά το APM (Accessible People Mover), ένα όχημα κινητικότητας σχεδιασμένο ειδικά και αποκλειστικά για χρήση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Toyota παρουσιάζει τα αναβαθμισμένα Concept-i και e-Palette.

Το Concept-i απόκτησε αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4 και προηγμένο βοηθό τεχνικής νοημοσύνης και θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα υποστήριξης τόσο κατά την ολυμπιακή λαμπαδηδρομία, όσο και κατά την διάρκεια του μαραθωνίου.

Το e-Palette αποκτά και αυτό αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4 που υποστηρίζει την ομαλή μεταφορά επιβατών σε μικρές αποστάσεις. Επίσης, λόγω του σχεδιασμού του, είναι κατάλληλο και για επιβάτες με αναπηρικά αμαξίδια.

Περισσότερα από 20 Toyota e-Palette θα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο στο Ολυμπιακό και στο Παραολυμπιακό Χωριό, υποστηρίζοντας τις μεταφορικές ανάγκες του προσωπικού και των αθλητών. Κάθε όχημα θα έχει έναν χειριστή ο οποίος θα παρακολουθεί την αυτόνομη λειτουργία οδήγησης. Η ηλεκτρική αυτονομία του ανέρχεται στα 150 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota κατασκευάζει ένα τετρακίνητο GR86

Στη φετινή SEMA η Toyota θα παρουσιάσει το μοναδικό τετρακίνητο GR86 του κόσμου. Το αυτοκίνητο φέρει το σύστημα τετρακίνησης και τον turbo 1.600άρη κινητήρα...

Οι τιμές του Toyota Land Cruiser

Διαθέσιμο για παραγγελία είναι πλέον το νέο Toyota Land Cruiser και στην Ελλάδα, με το αυτοκίνητο να προσφέρεται αποκλειστικά με τον 2,8-λίτρων turbodiesel κινητήρα...