Ο Donald Trump επικρίνει τις αυτοκινητοβιομηχανίες που εκπέμπουν… λίγο CO2

Σχετικά άρθρα

Η κυβέρνηση του Donald Trump έχει ακυρώσει τους στόχους για την μειωμένη κατανάλωση καυσίμου -άρα και για τις εκπομπές ρύπων- που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, του Barack Obama, για τα νέα αυτοκίνητα.

Ωστόσο τέσσερις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Honda, η BMW, η Ford και η VW, έχουν συμφωνήσει με την Πολιτεία της Καλιφόρνια ώστε να προσφέρουν “καθαρότερα” αυτοκίνητα, τόσο στη συγκεκριμένη Πολιτεία, όσο και στις υπόλοιπες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CARB (California Air Resources Board), οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα προσφέρουν από το 2025 και μετά, μοντέλα τα οποία θα έχουν μέσο όρο κατανάλωσης 50 μίλια ανά γαλόνι (5,6 λίτρα/100 χλμ), όσος ήταν και ο στόχος κατανάλωσης του Obama, και πολύ καλύτερος από τον στόχο των 37 μιλίων ανά γαλόνι (7,6 λίτρα/100 χλμ) της κυβέρνησης του Trump.

Διάβασε επίσης

Πως η πετρελαϊκή βιομηχανία προσπάθησε να καταργήσει τα αυστηρότερα πρότυπα μέσης κατανάλωσης του Obama

Η απόφαση αυτή των αυτοκινητοβιομηχανιών εξόργισε τον Trump, ο οποίος στο Twitter έγραψε πως η πρόταση του θα έκανε τα αυτοκίνητα να έχουν μειωμένη τιμή κατά περισσότερο από 3.000 δολάρια, ενώ παράλληλα θα ήταν και ασφαλέστερα. Σχετικά με το περιβάλλον, είπε πως παρά τις αυξημένες εκπομπές ρύπων, οι αυξημένοι ρύποι θα είχαν πολύ μικρή επίπτωση στο περιβάλλον.

Ο γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια, ο Xavier Becerra, απάντησε στον Trump, λέγοντας ότι η κατάργηση των στόχων μειωμένης κατανάλωσης, θα είχε ως αποτέλεσμα επιπλέον 540 εκατομμύρια τόνους αερίων του θερμοκηπίου και άλλων ζημιών.

Η πολιτεία της Καλιφόρνια και οι Δημοκρατικοί παροτρύνουν όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες να συμφωνήσουν με την πολιτεία της Καλιφόρνια, με τον Λευκό Οίκο να προτρέπει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μην το κάνουν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μόνο με μίσθωση το υδρογονοκίνητο plug-in υβριδικό Honda CR-V e:FCEV

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Honda παρουσίασε το CR-V e:FCEV, το οποίο είναι μια υδρογονοκίνητη plug-in υβριδική έκδοση του δημοφιλούς SUV μοντέλου της ιαπωνικής εταιρίας...