O Trump “κυνηγά” τις Ford, Honda, BMW και VW που συμφώνησαν με την Καλιφόρνια, για αντιμονοπωλιακή πολιτική

Σχετικά άρθρα

Η κυβέρνηση του Donald Trump στις ΗΠΑ διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας να ξεκινήσει έρευνα για αντιμονοπωλιακή πολιτική στις Ford, Honda, BMW και Volkswagen, που συμφώνησαν με την Πολιτεία της Καλιφόρνια να προσφέρουν “καθαρότερα” αυτοκίνητα, τόσο στη συγκεκριμένη Πολιτεία, όσο και στις υπόλοιπες των ΗΠΑ, αγνοώντας έτσι την απόφαση του Trump ο οποίος ακύρωσε τους στόχους για την μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Σύμφωνα με το CARB (California Air Resources Boar), οι τέσσερις αυτοκινητοβιομηχανίες θα προσφέρουν από το 2025 και μετά, μοντέλα τα οποία θα έχουν μέσο όρο κατανάλωσης 50 μίλια ανά γαλόνι (5,6 λίτρα/100 χλμ), όσος ήταν και ο στόχος κατανάλωσης του Obama, και πολύ καλύτερος από τον στόχο των 37 μιλίων ανά γαλόνι (7,6 λίτρα/100 χλμ) της κυβέρνησης του Trump.

Διάβασε επίσης

Ο Donald Trump επικρίνει τις αυτοκινητοβιομηχανίες που εκπέμπουν… λίγο CO2

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναζητά να δει εάν οι τέσσερις αυτοκινητοβιομηχανίες παραβίασαν τον ομοσπονδιακό νόμο περί ανταγωνισμού συμφωνώντας με τα πρότυπα εκπομπών και κατανάλωσης, δίνοντας τους πλεονέκτημα έναντι άλλων κατασκευαστών.

Και οι τέσσερις αυτοκινητοβιομηχανίες δήλωσαν πως συνεργάζονται πλήρως με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ ξεκαθαρίζουν πως η συμφωνία τους δεν παραβιάζει κανέναν νόμο, ούτε μπορεί να χαρακτηριστεί ως αντιμονοπωλιακή πολιτική.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μόνο με μίσθωση το υδρογονοκίνητο plug-in υβριδικό Honda CR-V e:FCEV

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Honda παρουσίασε το CR-V e:FCEV, το οποίο είναι μια υδρογονοκίνητη plug-in υβριδική έκδοση του δημοφιλούς SUV μοντέλου της ιαπωνικής εταιρίας...

Έναρξη παραγωγής για τη νέα BMW M5

Εκτός της νέας γενιάς της Σειράς 1, η BMW ανακοίνωσε ότι σήμερα ξεκίνησε η παραγωγή και της νέας M5, η οποία αποκαλύφθηκε μόλις την...