Ανάκληση 27.390 αυτοκίνητα της Mercedes στην Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

Η Mercedes ανακαλεί 27.390 αυτοκίνητα της στην Ελλάδα, με τα περισσότερα να εξοπλίζονται με τους προβληματικούς αερόσακους της Takata.

Συγκεκριμένα ανακαλεί 13.649 SLS, C-Class, GLK και E-Class παραγωγής ετών 2005- 2017, στα οποία θα αντικατασταθεί προληπτικά ο αερόσακος οδηγού και
συνοδηγού.

Επίσης ανακαλούνται 13.624 οχήματα M-Class, A-Class, SLK, C-Class, E-Class και R-Class, παραγωγής ετών 2005-2017, στα οποία θα αντικατασταθεί προληπτικά ο αερόσακος οδηγού.

Τέλος η Mercedes ανακαλεί 117 Sprinter, παραγωγής έτους 2019, στα οποία διαπιστώθηκε ότι ενδέχεται να προκύψει εσφαλμένη λειτουργία των πίσω φώτων. Εάν ο περιστροφικός διακόπτης φώτων μεταβεί πολύ γρήγορα (≤ 0,5 δευτ.) από μία θέση σε μία άλλη, ενδέχεται να μειωθεί σημαντικά η φωτεινότητα των πίσω φώτων. Στη χειρότερη περίπτωση, ενδέχεται να προκληθεί ολική βλάβη στα πίσω φώτα. Σε αυτή την περίπτωση, ο οδηγός θα ενημερώνονταν μόνο για την ολική βλάβη των φώτων με ένα αντίστοιχο μήνυμα στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων. Εξαιτίας αυτού, θα αυξάνονταν ο κίνδυνος ατυχήματος επειδή το όχημα δεν θα ήταν επαρκώς ορατό. Ωστόσο, η λειτουργία φωτισμού πέδησης δεν επηρεάζεται.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα παραπάνω θέματα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αντικαταστάσεις αερόσακων, και ενημέρωσης στο λογισμικό του εγκεφάλου που επηρεάζεται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 211 2111597.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Nissan Qashqai facelift ήρθε Ελλάδα, αναλυτικά οι τιμές του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η στατική, πανελλήνια παρουσίαση του ανανεωμένου Qashqai, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του δημοφιλέστατου μοντέλου της Nissan. Επιπλέον, η...

Ξέχασε το “σβήσιμο” των κλήσεων. Ξεκίνησε η ηλεκτρονική βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, η Ηλεκτρονική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης. Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές του έργου...