Η BMW υπερασπίζεται τη νέα της σχεδιαστική φιλοσοφία

Σχετικά άρθρα

Ο Adrian van Hooydonk είναι ο επικεφαλής σχεδιασμού της BMW και σε πρόσφατη συνέντευξή του υπερασπίστηκε την αμφισβητούμενη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση που υιοθέτησε η εταιρία, με τις τεράστιες γρίλιες.

Η αρχή έγινε με την ανανεωμένη Σειρά 7, ακολούθησε η νέα BMW X7, ενώ η πιο πρόσφατη δημιουργία της BMW με τεράστια γρίλια ήταν το Concept 4, το πρωτότυπο της νέας 4 Series. O van Hooydonk, αναγνώρισε πως οι άνθρωποι έχουν ισχυρές απόψεις για το στυλ των μοντέλων της BMW, λέγοντας:

Δεν είμαι ψυχολόγος, αλλά γνωρίζω πως η BMW είναι ένα εμπορικό σήμα που δεν έχει μόνο πελάτες, έχει και πιστούς οπαδούς. Γνωρίζουν όλη την ιστορία του σχεδιασμού των μοντέλων μας και έχουν ισχυρές απόψεις για αυτά.

Δεν νομίζω ότι αυτό είναι κακό πράγμα, σημαίνει ότι έχουμε πραγματικά συνδεθεί με αυτούς τους ανθρώπους σε συναισθηματικό επίπεδο. Εντάξει, ξέρω ότι υπάρχουν συζητήσεις από τους οπαδούς για τη νέα μας σχεδιαστική προσέγγιση, γιατί έχουν μεγαλώσει αγαπώντας τα μοντέλα της BMW και αυτά πλέον αλλάζουν. Ως εταιρία όμως πρέπει να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε.

Σύμφωνα με τον van Hooydonk, οι ριζοσπαστικές σχεδιαστικές επιλογές τους είναι μια αναγκαιότητα για την BMW, διαφορετικά θα “πιαστεί” από τους ανταγωνιστές της.

Η αγορά είναι πολύ ανταγωνιστική πλέον, περισσότερο από ποτέ. Το πιο δύσκολο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να προχωρήσεις σε αλλαγές ενώ είσαι επιτυχημένος. Αν δεν είσαι πλέον επιτυχημένος, οι άνθρωποι θα ξεκινήσουν αμέσως να λένε πως πρέπει να κάνεις αλλαγές, αλλά τότε θα βρίσκεσαι σε κατάσταση πανικού.

Ο van Hooydonk συμπλήρωσε πως η BMW θέλει να σχεδιάζει πλέον αυτοκίνητα με λιγότερες γραμμές και λιγότερα υπερβολικά στοιχεία, με αυτά να διαδραματίζουν σημαντικότερο ρόλο στη συνολική εμφάνιση τους.

Η νέα BMW Σειρά 4 θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2020 και οι spy φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν δείχνουν πως το μοντέλο θα έχει και αυτό μεγάλη γρίλια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...