GM, FCA, Toyota, Hyundai, Subaru και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες υπέρ της απόφασης του Trump για υψηλότερες καταναλώσεις

Σχετικά άρθρα

General Motors, Fiat Chrysler, Toyota, Hyundai, Subaru και άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες συμφώνησαν με την κυβέρνηση του Trump προκειμένου να μην επιτρέψουν στη Πολιτεία της Καλιφόρνια και 24 ακόμη Πολιτείες των ΗΠΑ, να εφαρμόσουν τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων και μειωμένης κατανάλωσης.

Οι συγκεκριμένες αυτοκινητοβιομηχανίες αποφάσισαν να κρατήσουν διαφορετική στάση από αυτή των Ford, Honda, Volkswagen και BMW, οι οποίες έχουν συμφωνήσει με την Πολιτεία της Καλιφόρνια να προσφέρουν “καθαρότερα” αυτοκίνητα, τόσο στη συγκεκριμένη Πολιτεία, όσο και στις υπόλοιπες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CARB (California Air Resources Boar), οι τέσσερις αυτοκινητοβιομηχανίες θα προσφέρουν από το 2025 και μετά, μοντέλα τα οποία θα έχουν μέσο όρο κατανάλωσης 50 μίλια ανά γαλόνι (5,6 λίτρα/100 χλμ), όσος ήταν και ο στόχος κατανάλωσης του Obama, και πολύ καλύτερος από τον στόχο των 37 μιλίων ανά γαλόνι (7,6 λίτρα/100 χλμ) της κυβέρνησης του Trump.

Να θυμίσω πως ο Trump μέσα στο Σεπτέμβριο ανακάλεσε την δυνατότητα της πολιτείας της Καλιφόρνια να θέτει τα δικά της όρια σε ότι αφορά τις εκπομπές καυσαερίων των αυτοκινήτων, ενώ απείλησε να κόψει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για τους αυτοκινητοδρόμους της Καλιφόρνια.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κυβέρνηση του Trump ακύρωσε τα αυστηρά όρια εκπομπών καυσαερίων που είχαν τεθεί επί προεδρίας Barack Obama και θα ίσχυαν για τα μοντέλα των αυτοκινήτων μέχρι το 2025. Όμως η Καλιφόρνια αποφάσισε να διατηρήσει τα χαμηλά όρια και το καλοκαίρι διαπραγματεύτηκε μια συμφωνία για τον σκοπό αυτό με τις Ford, Honda, Volkswagen και BMW. Η κυβέρνηση του Trump ξεκίνησε αμέσως έρευνα για τη συμφωνία αυτή.

ΠηγήReuters.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μόνο με μίσθωση το υδρογονοκίνητο plug-in υβριδικό Honda CR-V e:FCEV

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Honda παρουσίασε το CR-V e:FCEV, το οποίο είναι μια υδρογονοκίνητη plug-in υβριδική έκδοση του δημοφιλούς SUV μοντέλου της ιαπωνικής εταιρίας...