Η Volkswagen συμφώνησε να δώσει 830 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις λόγω Dieselgate στη Γερμανία

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen και η Ομοσπονδία Γερμανών Καταναλωτικών Οργανισμών (VZBV) ανακοίνωσαν σήμερα πως κατέληξαν σε συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού, με την γερμανική εταιρία να δίνει 830 εκατ. ευρώ στους περίπου 260.000 Γερμανούς ιδιοκτήτες οχημάτων της που επηρεάζονταν από το Dieselgate.

Η Volkswagen εργάζεται στην ανάπτυξη μια πλατφόρμας ώστε από τα τέλη Μαρτίου, οι ιδιοκτήτες που δικαιούνται αποζημίωση να είναι σε θέση να λάβουν εύκολα και γρήγορα την προσφορά για μια εφάπαξ πληρωμή που έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτούς. Μέχρι να ολοκληρωθεί η πλατφόρμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στο vergleich.volkswagen.de προκειμένου να λαμβάνουν ενημερωτικά e-mails που θα αναφέρουν πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με τον διακανονισμό της VW.

Ο κάθε ιδιοκτήτης θα πάρει ποσό αποζημίωσης που θα κυμαίνεται από 1.350 ως 6.257 ευρώ -3.200 ευρώ κατά μέσο όρο- πολύ χαμηλότερα δηλαδή από τις αποζημιώσεις που κατέβαλε η Volkswagen στις ΗΠΑ, που κυμαίνονταν μεταξύ 12.000 και 44.000 δολαρίων το 2016, έναν χρόνο αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο.

Το 2015 η VW παραδέχτηκε πως είχε εφοδιάσει περισσότερα από 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα με diesel κινητήρες με λογισμικό σχεδιασμένο για να εξαπατώνται οι ελεγκτικοί φορείς ως προς τις εκπομπές ρύπων τους, ώστε να φαίνεται ότι ήταν πολύ χαμηλότερες από τις πραγματικές. Λόγω αυτού έχει πληρώσει ήδη περισσότερα από 30 δισ. ευρώ σε δικαστικά κόστη, πρόστιμα και αποζημιώσεις, κυρίως στις ΗΠΑ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το νέο VW Passat στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το νέο Volkswagen Passat -Tech δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα...