Ολλανδία: Μήνυση κατά της Mercedes για παράνομα λογισμικά

Σχετικά άρθρα

Το ίδρυμα Ολλανδικής Δικαιοσύνης Εκπομπών Ντίζελ (DEJF), ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός , μήνυσε την Daimler, την μητρική εταιρία της Mercedes-Benz, λόγω των παράνομων λογισμικών που τοποθέτησε στα diesel μοντέλα της. Επίσης το DEJF, για τον ίδιο λόγο μήνυσε και τους Ολλανδούς εισαγωγείς και εμπόρους των μοντέλων της Mercedes, ζητώντας αποζημιώσεις για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με το DEJF, η Mercedes τοποθέτησε παράνομο λογισμικό σε χιλιάδες μοντέλα της (A-Class, B-Class, C-Class, Citan, CLS, E-Class, G-Class, GLC, GLE, GLK, M-Class, S-Class, SLK, Sprinter, V-Class και Vito), που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2009 και 2019 και εξοπλίζονται με κινητήρες που πληρούν τις προδιαγραφές Euro 5 και Euro 6.

Το DEJF υποστηρίζει πως οι ιδιοκτήτες των παραπάνω μοντέλων είναι “θύματα των στρατηγικών της Daimler και έπρεπε να συμπληρώνουν τα αυτοκίνητά τους με AdBlue πολύ πιο συχνά -κάθε 13.000 με 14.000 χλμ, αντί για τα 30.000 χλμ που αναφέρει η Mercedes στα βιβλία συντήρησής τους”.

ΠηγήFD.nl

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 14.192 Mercedes EQE και EQS

Η Mercedes-Benz ανακαλεί 14.912 EQS, EQS SUV, EQE και EQE SUV στις ΗΠΑ εξαιτίας ενός προβλήματος ασφαλείας με το λογισμικό του συστήματος διαχείρισης της...

Η Porsche 911 Turbo “ξεφτιλίζει” την Mercedes AMG GT 63 S στο 1000άρι

Στη θεωρία τα δύο γερμανικά sport μοντέλα δείχνουν να έχουν πάνω-κάτω τις ίδιες επιδόσεις, αλλά στη πραγματικότητα, η Porsche 911 Turbo είναι πολύ γρηγορότερη...