Αυτά είναι τα πρωτότυπα της Porsche που δεν είχε παρουσιάσει μέχρι σήμερα

Σχετικά άρθρα

Η Porsche παρουσίασε 15 πρωτότυπα που δημιούργησε το Porsche Design Studio στο Weissach από το 2005 έως και το 2019 και δεν είχε παρουσιάσει μέχρι σήμερα. Και τα 15 πρωτότυπα βρίσκονται στο βιβλίο “Porsche Unseen” που κυκλοφορεί σήμερα, ενώ θα εκτίθενται στο μουσείο της Porsche από το 2021.

Porsche 919 Street

Το Porsche 919 Street αποτελεί την έκδοση δρόμου του LMP1 αγωνιστικού 919 Hybrid. Ο σχεδιασμός του πήλινου πρωτότυπου αντλεί έμπνευση από αυτόν του αγωνιστικού. Έχει LED φωτιστικά σώματα, κεντρικό πτερύγιο, μεγάλο διαχύτη και διπλές απολήξεις εξατμίσεων.

Βασίζεται στο monocoque carbon πλαίσιο του αγωνιστικού, έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις και η Porsche ήθελε να τοποθετήσει τον υβριδικό V4 2,0-λίτρων κινητήρα του αγωνιστικού.

Porsche Vision Renndienst

Η ιδέα ενός minivan μοντέλου από την Porsche ακούγεται τρελή, αλλά η γερμανική εταιρία δημιούργησε το 2018 το πρωτότυπο Vision Renndienst. Αντλεί έμπνευση από ένα βαν της VW που χρησιμοποίησε η Porsche πριν από μερικές δεκαετίας και ξεχωρίζει από τον αεροδυναμικό του σχεδιασμό, τα φουσκωμένα φτερά, τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα και την κεκλιμένη οροφή.

Είναι αμιγώς ηλεκτρικό, διαθέτει ιδιαίτερου σχεδιασμού ζάντες αλουμινίου, με τον οδηγό να κάθεται στο κέντρο, ενώ μέσα στη “αρθρωτή καμπίνα” μπορούν να φιλοξενηθούν έως και πέντε επιβάτες.

Porsche 904 Living Legend

Το Porsche 904 Living Legend δημιουργήθηκε το 2013. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ελαφρύ coupe μοντέλο που αντλεί έμπνευση από την 904/Carrera GTS της δεκαετίας του 1990.

Βασίζεται στο carbon πλαίσιο του Volkswagen XL1 και κίνηση παίρνει από τον V2 1.200άρη κινητήρα της Ducati 1199 Superleggera, που χρησιμοποιούσετο XL Sport concept, απόδοσης 200 ίππων, με όριο περιστροφής τις 12.000 σ.α.λ.

Porsche Vision Spyder

Το Porsche Vision Spyder αντλεί έμπνευση από το 550-1500 RS Spyder του 1954. Διαθέτει παρόμοιες διαστάσεις με το 550, έχει κοντό παρμπρίζ που δίνει στους επιβάτες την αίσθηση πως βρίσκονται μέσα σε ένα Speedster μοντέλο, υπάρχει roll bar, LED φωτιστικά σώματα και διαχύτης.

Porsche Vision 920

Όταν η Porsche ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από το Le Mans και το WEC πρωτάθλημα, η σχεδιαστική ομάδα της Porsche δημιούργησε το Vision 920, ένα πρωτότυπο που δείχνει το πως θα μπορούσε να μοιάζει ένα αγωνιστικό αντοχής του μέλλοντος.

Η Porsche αναφέρει πως σχεδίασε έτσι το πρωτότυπο ώστε να μπορεί να μετατραπεί και σε αυτοκίνητο που θα μπορούσε να κινηθεί νόμιμα στον δρόμο.

Porsche 911 Vision Safari

Το 2012 η Porsche σχεδίασε το 911 Vision Safari, με το οποίο η γερμανική εταιρία έκανε δοκιμές στην πίστα δοκιμών της στο Weissach.

Ξεχωρίζει από την αυξημένη απόσταση το έδαφος, από τα πρόσθετα LED φωτιστικά σώματα στην οροφή και στον μπροστά προφυλακτήρα, από την μεγάλη πίσω αεροτομή, το roll cage, τα bucket καθίσματα και την ειδική θήκη για το κράνος του οδηγού.

Porsche Macan Safari

Η Macan Safari σχεδιάστηκε το 2013 και έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, φουσκωμένα φτερά και ελαστικά εκτός δρόμου. Το πρωτότυπο είναι τρίπορτο και είναι πλήρως λειτουργικό.

Porsche Le Mans Living Legend

Το Porsche Le Mans Living Legend είναι ένα πήλινο 1:1 πρωτότυπο και δημιουργήθηκε το 2016. Αντλεί έμπνευση από την Porsche 550 Coupe και παίρνει κίνηση από έναν οκτακύλινδρο κινητήρα τοποθετημένος στο κέντρο. Διαθέτει αρκετές ρετρό πινελιές και διπλές απολήξεις εξατμίσεων τοποθετημένες στο κέντρο.

Porsche Boxster Bergspyder

Το Porsche Boxster Bergspyder δημιουργήθηκε το 2015 και η Porsche μας το έδειξε τον Ιούνιο του 2019. Βασίζεται στην 981 Boxster και στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα “ριζοσπαστικό και ασυμβίβαστο” μοντέλο που θα διέφερε από την Boxster Spyder, όντως όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ και μινιμαλιστικό.

Κάπως έτσι οι μηχανικοί της Porsche, εμπνεύστηκαν από την 909 Bergspyder και δημιούργησαν την 981 Bergspyder. Το μονοθέσιο αυτοκίνητο δεν διαθέτει οροφή, χειρολαβές και παρμπρίζ, παρά μόνο ένα μικρό αλεξήνεμο.

Το εσωτερικό και το κάθισμα προέρχονται από την 918 Spyder, ενώ στην θέση του συνοδηγού έχει δημιουργηθεί ένας χώρος αποθήκευσης του κράνος, του αφαιρουμένου καλύμματος του καθίσματος του οδηγού και των αποσκευών.

Το βάρος της ανέρχεται στα 1.099 κιλά και κίνηση παίρνει από τον 3,8-λίτρων boxer κινητήρα της Cayman GT4 απόδοσης 393 ίππων που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Το αυτοκίνητο έχει αναλογία 2,8 κιλών ανά ίππο και κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε κάτι περισσότερο από 4 δευτερόλεπτα, ενώ γυρίζει στο Nurburgring σε περίπου 7:30.

Η Porsche πήρε την απόφαση να μην περάσει έστω και σε περιορισμένη παραγωγή την Porsche 981 Boxster Bergspyder, επειδή δεν θα μπορούσε να πάρει έγκριση τύπου σε ορισμένες αγορές, κάτι που θα είναι αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις του.

Porsche 906 Living Legend

Το 2005 η Porsche δημιούργησε το 906 Living Legend. Ένα αγωνιστικό που αντλεί έμπνευση από το 906 του 1966.

Porsche Vision 916

Το Vision 916 δημιουργήθηκε το 2016 και αντλεί έμπνευση από ένα μοντέλο που ποτέ δεν πήρε το πράσινο φως για να περάσει στη παραγωγή.

Porsche 960 Turismo

Το τετραθέσιο coupe Porsche 960 Turismo σχεδιάστηκε το 2016 , με το μπροστινό μέρος του να θυμίζει κάτι από την 918, ενώ το πίσω μέρος φέρει στοιχεία που βλέπουμε και στην Taycan.

Porsche Vision 918 RS

Η Porsche πήρε το 918 Spyder και το μετέτρεψε σε ένα ακραίο hypercar. Το ονόμασε Vision 918 RS και το σχεδίασε πέρυσι.

Porsche Vision Ε

Το Vision E σχεδιάστηκε και αυτό το 2019 και αντλεί έμπνευση από την Formula E.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα μπαταρία που φορτίζει σε λιγότερο από 5 λεπτά

Πέρυσι, η startup Nyobolt με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε έναν πολύ τολμηρό ισχυρισμό, πως αναπτύσσει ένα σπορ ηλεκτρικό πρωτότυπο, η μπαταρία του οποίου...

Genesis X Gran Racer VGT Concept

H Genesis αποκάλυψε σήμερα το X Gran Racer Vision Gran Turismo Concept στη διεθνή έκθεση κινητικότητας του Busan, με το αγωνιστικό πρωτότυπο να αποτελεί...

Η Porsche ανακαλεί όλες τις Taycan παγκοσμίως

Η Porsche ανακοίνωσε ότι ανακαλεί όλες τις εκδόσεις της Taycan παγκοσμίως, αφού εντόπισε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης που επηρεάζει μικρό αριθμό αυτοκινήτων. Ωστόσο, η...