H Rivian ετοιμάζει μικρότερα ηλεκτρικά μοντέλα για Ευρώπη και Κίνα

Σχετικά άρθρα

Την προηγούμενη εβδομάδα η Rivian ανακοίνωσε τις τιμές των R1T και R1S, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην αγορά των Η.Π.Α. από το ερχόμενο καλοκαίρι, ωστόσο η εταιρία δεν θα μείνει σε αυτά τα μοντέλα, καθώς έχει βλέψεις να επεκταθεί και εκτός Αμερικής.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει πρώτα να παρουσιάσει μικρότερα μοντέλα, καθώς το ηλεκτρικό pickup (R1T) είναι τεράστιο, με το μήκος του να αγγίζει τα 5.474 χλστ., το πλάτος του τα 2.014 χλστ. και το ύψος του τα 1.819 χλστ. Αντίστοιχα, το ηλεκτρικό SUV έχει μήκος 5.039 χλστ., με το πλάτος και το ύψος να είναι ίδιο με το pickup.

Και ενώ η Rivian σκοπεύει να ξεκινήσει την πώληση του SUV στην Ευρώπη το 2022 και στην Κίνα αμέσως μετά, σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλος της Rivian, R.J. Scaringe, αυτό που θα αυξήσει πραγματικά τον όγκο των πωλήσεων σε αυτές τις αγορές θα είναι τα προϊόντα που θα ακολουθήσουν, τα οποία θα είναι μικρότερα και προσαρμοσμένα για τους πελάτες των συγκεκριμένων αγορών.

Τα μικρότερα μοντέλα αναμένεται να μοιράζονται βασικά στοιχεία με τα R1T και R1S και μελλοντικά αναμένεται να κατασκευάζονται σε αυτές τις αγορές, ώστε να ταιριάζουν ακόμη περισσότερο στις ανάγκες των πελατών, ιδίως στην Κίνα.

Διάβασε ακόμα

Η Rivian ανακοίνωσε τις τιμές των R1T και R1S, λανσάρισμα τον Αύγουστο του 2021

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα μπαταρία που φορτίζει σε λιγότερο από 5 λεπτά

Πέρυσι, η startup Nyobolt με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε έναν πολύ τολμηρό ισχυρισμό, πως αναπτύσσει ένα σπορ ηλεκτρικό πρωτότυπο, η μπαταρία του οποίου...

Η Rivian ετοιμάζει πέντε νέα αυτοκίνητα

Η Rivian ετοιμάζει πέντε νέα αυτοκίνητα, με την teaser φωτογραφία να δείχνει πως αυτά θα είναι διαφορετικά από τα R2 και R3 που παρουσίασε...