Το 2022 η κυκλοφορία του Tesla Semi

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk σε tweet του άφησε να εννοηθεί πως το Semi, το φορτηγό της Tesla δεν θα ξεκινήσει τις παραδόσεις του μέσα στο έτος, όπως ήταν προγραμματισμένο. Ο Musk έγραψε πως η Tesla είναι “πιεσμένη” και πως το πιθανότατα, οι παραδόσεις του Semi θα ξεκινήσουν το 2022.

Ο σημαντικότερος λόγος της καθυστέρησης είναι το γεγονός πως η Tesla θέλει να τοποθετήσει στο Semi τις νέες 4680 μπαταρίες της, που όπως το powertrain του οχήματος θα κατασκευάζονται στο Gigafactory της Νεβάδα, ενώ η συναρμολόγηση του θα γίνεται στο νέο εργοστάσιο της Tesla στο Όστιν.

Ο Elon Musk έχει κάνει γνωστό πως το φορτηγό της Tesla θα έχει μεγαλύτερη αυτονομία από ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί. Συγκεκριμένα η αυτονομία θα αγγίζει τα 600 μίλια (966 χλμ), 160+ χλμ περισσότερα από την αρχική ανακοίνωση της εταιρείας των 500 μιλίων.

Το φορτηγό της Tesla είναι πολύ γρήγορο στην επιτάχυνση, μιας και είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα όταν δεν κουβάλα καρότσα, ενώ όταν ρυμουλκεί φορτίο 36.290 κιλών θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 20 δευτερόλεπτα. Τέλος, θα μπορεί να ανέβει ανηφόρα κλίσης 5% με σταθερή ταχύτητα 105 χλμ/ώρα. Η τιμή του θα ξεκινά από τις 150.000 δολάρια.

Στις σχετικές ειδήσεις η Tesla πιέζει ένα εφετείο των ΗΠΑ να επαναφέρει άμεσα έναν νόμο που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του Ομπάμα το 2016, υπερδιπλασιάζοντας τα πρόστιμα στις αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν πληρούν τις απαιτήσεις απόδοσης καυσίμου και έτσι αναγκάζονται να αγοράσουν τις ρυθμιστικές πιστώσεις ρύπων άλλων εταιριών, πιστώσεις που γεμίζουν με πολλά εκατομμύρια δολάρια τα ταμεία της Tesla.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα