Η Alfa Romeo εξετάζει τη νέα GTV

Σχετικά άρθρα

Η Alfa Romeo εξετάζει να βγάλει στην αγορά τη νέα GTV, αναβιώνοντας το μοντέλο, το οποίο θα προσφέρεται τόσο ως υβριδικό, όσο και ως αμιγώς ηλεκτρικό, με την ηλεκτρική έκδοση του να τοποθετείται απέναντι από τα Tesla Model 3 και BMW i4.

Το αυτοκίνητο δεν έχει πάρει ακόμη το πράσινο φως για να περάσει στη παραγωγή, με τον νέο CEO της ιταλικής εταιρίας, ο Jean-Philippe Imparato, να έχει δηλώσει πως έχει έντονη επιθυμία να επαναφέρει στην αγορά “μυθικά” σπορ αυτοκίνητα από το παρελθόν της μάρκας, καθώς αυτά θα μπορούσαν να ενισχύσουν την εικόνα της εταιρίας.

Όπως είπε:

Ενδιαφέρομαι πολύ για την GTV. Για να το ξεκαθαρίσω, δεν πρόκειται για κάποια ανακοίνωση σε αυτό το στάδιο, απλώς σας δίνω μια προσωπική αίσθηση ότι ενδιαφέρομαι πολύ για την GTV. Λατρεύω επίσης την Duetto. Επιτρέψτε μου να φέρω την Alfa Romeo σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο οικονομικής απόδοσης και μετά μιλάμε για αυτά τα σπορ μοντέλα.

Να σημειωθεί πως στο πλάνο που είχε παρουσιάσει η Alfa Romeo για την πενταετία 2018-2022 συμπεριλαμβανόταν οι νέες 8C και GTV, αλλά τον Νοέμβριο του 2019 έγινε γνωστό πως ακυρώθηκαν προκειμένου να μειωθούν οι δαπάνες της ιταλικής εταιρίας. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει, με την Fiat Chrysler Automobiles να έχει συγχωνευθεί με το PSA Group, δημιουργώντας την Stellantis.

Η Alfa Romeo θα χρησιμοποιεί πλατφόρμες της PSA και έως το 2025, το μοναδικό νέο αυτοκίνητο της Alfa Romeo που θα χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα της FCA θα είναι το Tonale.

Διάβασε επίσης

Η Alfa Romeo καταργεί την πλατφόρμα Giorgio

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 280 άλογα η Alfa Romeo Junior Veloce

H Alfa Romeo ολοκλήρωσε τις δοκιμές εξέλιξης της Junior και αποκάλυψε πως η έκδοση Veloce δεν θα παράγει 240 άλογα όπως είχε αρχικά ανακοινώσει,...

Η Land Rover αναγεννά το Freelander, θα είναι ηλεκτρικό

Μια δεκαετία αφότου σταμάτησε την παραγωγή του Freelander, η Land Rover αναβιώνει το μοντέλο ως ηλεκτρικό SUV που θα κατασκευάζεται και πωλείται -αρχικά- στην...

Δες ένα Toyota GR Corolla να σπάει κινητήρα και να παίρνει φωτιά

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, σε έναν αυτοκινητόδρομο της Βόρειας Καρολίνας στην Αμερική, με τον οδηγό του ιαπωνικού hot hatch να αναφέρει ότι...