To 2024, το λανσάρισμα του συμπαγούς ηλεκτρικού crossover της Alfa Romeo

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Phillipe Imparato, επιβεβαίωσε ότι η ιταλική εταιρία θα βγάλει στην αγορά ένα crossover μικρότερο από το Tonale, και σήμερα γίνεται γνωστό ότι η κυκλοφορία του θα ξεκινήσει το 2024.

Το μοντέλο θα ονομαστεί Brennero και θα προσφέρεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με plug-in υβριδικό, αλλά και με αμιγώς ηλεκτρικό σύνολα, καθιστώντας το το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Μιλανέζικης φίρμας. Ωστόσο, το πρώτο εξολοκλήρου ηλεκτρικό μοντέλο της Alfa Romeo θα λανσαριστεί το 2025, την ίδια χρονιά που ο Imparato έχει τονίσει ότι όλα τα νέα μοντέλα της εταιρίας θα είναι 100% ηλεκτρικά.

Το νέο crossover της Alfa Romeo θα βασίζεται στις CMP και eCMP πλατφόρμες της PSA, τις ίδιες που βασίζονται μεταξύ άλλων τα Peugeot 2008, e-2008, 208, e-208, Opel Corsa, Opel Mokka, Citroen C4 και DS3 Sportback.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, η παραγωγή του θα γίνεται στη Πολωνία με την ηλεκτρική έκδοση του Alfa Romeo Brennero να είναι δυνατότερη από το Peugeot e-2008, το οποίο αποδίδει 136 άλογα με 260 Nm ροπής, ενώ θα φορά και μεγαλύτερη μπαταρία από 50 kWh, έτσι ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία.

Αναφορές θέλουν την Alfa Romeo να εξοπλίζει το μοντέλο της με ψεύτικους ήχους από κινητήρες εσωτερικής καύσης, σε μια προσπάθεια να δώσει “περισσότερο συναίσθημα” στους οδηγούς του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι τιμές της Alfa Romeo Junior

Ανακοινώθηκαν οι τιμές πώλησης της Alfa Romeo Junior στην Ελλάδα, με το νέο ιταλικό B-SUV να ξεκινά από τις 29.900 ευρώ. Το μοντέλο προσφέρεται...

Μόνο με μίσθωση το υδρογονοκίνητο plug-in υβριδικό Honda CR-V e:FCEV

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Honda παρουσίασε το CR-V e:FCEV, το οποίο είναι μια υδρογονοκίνητη plug-in υβριδική έκδοση του δημοφιλούς SUV μοντέλου της ιαπωνικής εταιρίας...