Alfa Romeo: Θα υπάρξει νέα γενιά της Giulia, θα είναι αμιγώς ηλεκτρική

Σχετικά άρθρα

Τον Ιούνιο του 2015, η Alfa Romeo παρουσίασε την Giulia, με την κυκλοφορία του μοντέλου να ξεκινά τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους, και στα τέλη του τρέχοντος ή στις αρχές του 2023, η ιταλική εταιρία θα κάνει διαθέσιμη την ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου, που θα φέρει μικρές αισθητικές -και όχι μόνο- αλλαγές.

Ωστόσο, παρότι καμία εταιρία δεν κάνει γνωστό τον ακριβή κύκλο ζωής ενός μοντέλου, φαίνεται ότι η Giulia θα βρίσκεται στη γκάμα της Alfa Romeo για τουλάχιστον 3-4 ακόμη χρόνια. Σε πρόσφατη δήλωση του από το εργοστάσιο του Pomigliano, ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει η επόμενη γενιά του μοντέλου, ώστε να ανταγωνίζεται την BMW Σειρά 3, λέγοντας:

Δεν εγκαταλείπουμε τη Giulia. Θα υπάρξει μια μελλοντική Giulia, αλλά θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Εκτός από τη Giulia, o Imparato τόνισε ότι η Tonale έχει πάρει πρακτικά τη θέση της Giulietta στη γκάμα της εταιρίας, διαλύοντας οποιαδήποτε φήμη για την επιστροφή του εν λόγω ονόματος και σχήματος. Αιτιολογώντας αυτό, ο επικεφαλής της Alfa Romeo διευκρίνισε ότι η Giulietta ήταν ένα μοντέλο που απευθύνονταν κατά κύριο λόγο στην ευρωπαϊκή αγορά, και -με την Alfa Romeo να έχει στόχο να επεκταθεί παγκοσμίως- η Tonale ανταποκρίνεται στα σχέδια της.

Η Stellantis ελπίζει ότι η Tonale θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στην Alfa Romeo, ώστε η τελευταία να ξεπεράσει το ορόσημο των 100.000 πωλήσεων ετησίως. Τέλος, ο Imparato παραδέχτηκε ότι η Alfa Romeo εξετάζει μερικές one-off δημιουργίες και περιορισμένης παραγωγής, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι αυτά δεν αποτελούν προτεραιότητα. Να θυμίσω ότι η Alfa Romeo θα μετατραπεί σε αμιγώς ηλεκτρική εταιρία από το 2027.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 280 άλογα η Alfa Romeo Junior Veloce

H Alfa Romeo ολοκλήρωσε τις δοκιμές εξέλιξης της Junior και αποκάλυψε πως η έκδοση Veloce δεν θα παράγει 240 άλογα όπως είχε αρχικά ανακοινώσει,...

Οι τιμές του Fiat 600e

Διαθέσιμο για παραγγελία είναι το Fiat 600e στην Ελλάδα, με το ηλεκτρικό μοντέλο να ξεκινά από τις 38.990 ευρώ στην έκδοση Red, ενώ σε...