Γερμανία: Μήνυση κατά της Mercedes-Benz για παράνομα λογισμικά

Σχετικά άρθρα

Η μεγαλύτερη ομάδα προστασίας και υπεράσπισης των καταναλωτών της Γερμανίας, η Verbraucherzentrale Bundesverband (VZBV για συντομία), η Ομοσπονδία Γερμανών Καταναλωτικών Οργανισμών, κατάθεσε ομαδική μήνυση κατά της Mercedes-Benz.

Σε αυτή ισχυρίζεται πως η εταιρία εγκατάστησε εν γνώσει της παράνομο λογισμικό σε έως και 50.000 GLK και GLC, το οποίο χειραγωγούσε τις εκπομπές ρύπων κατά τις δοκιμές μέτρησης, ενώ όταν το αυτοκίνητο κινούνταν στον δρόμο, το λογισμικό έκανε τον κινητήρα να αποδίδει περισσότερα άλογα, αλλά παράλληλα παρήγαγε σημαντικά υψηλότερες εκπομπές ρύπων.

Η Mercedes ισχυρίζεται πως η μήνυση είναι αβάσιμη και ότι τα γερμανικά δικαστήρια έχουν απορρίψει το 95% των παρόμοιων αξιώσεων που είχαν υποβληθεί εναντίον της στο παρελθόν.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 14.192 Mercedes EQE και EQS

Η Mercedes-Benz ανακαλεί 14.912 EQS, EQS SUV, EQE και EQE SUV στις ΗΠΑ εξαιτίας ενός προβλήματος ασφαλείας με το λογισμικό του συστήματος διαχείρισης της...

Η Porsche 911 Turbo “ξεφτιλίζει” την Mercedes AMG GT 63 S στο 1000άρι

Στη θεωρία τα δύο γερμανικά sport μοντέλα δείχνουν να έχουν πάνω-κάτω τις ίδιες επιδόσεις, αλλά στη πραγματικότητα, η Porsche 911 Turbo είναι πολύ γρηγορότερη...