Η Toyota θα πληρώσει 150 εκατ. δολάρια σε διακανονισμό λόγω της ανάκλησης για τις αντλίες καυσίμου

Σχετικά άρθρα

Το 2020 η Toyota είχε ανακαλέσει 9,14 εκατομμύρια αυτοκίνητα της και της Lexus, με τα 3,36 εκατ. να βρίσκονται στις ΗΠΑ, εξαιτίας προβλήματος στην αντλία καυσίμου χαμηλής πίεσης της Denso που είχε ως αποτέλεσμα η αντλία να σταματήσει να λειτουργεί, επηρεάζοντας έτσι και τη λειτουργία του κινητήρα που και αυτός σταματούσε να λειτουργεί.

Τώρα η εταιρία έφτασε σε διακανονισμό με ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στις ΗΠΑ που επηρεάζονται από την ανάκληση, πληρώνοντας συνολικά 150 εκατ. δολάρια, ενώ παράλληλα θα επεκτείνει τις εγγυήσεις των αντλιών καυσίμων στα 15 χρόνια ή στα 150.000 μίλια (241.400 χλμ), όποιο έρθει πρώτο. Ο διακανονισμός κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν και εξακολουθεί να απαιτεί την έγκριση του δικαστή.

Επιπλέον οι οδηγοί θα λάβουν επίσης δωρεάν αυτοκίνητο αντικατάστασης για όσο το αυτοκίνητο τους βρίσκεται στο συνεργείο εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος και δωρεάν οδική βοήθεια. Επίσης θα μπορούν να ζητήσουν αποζημίωση για τυχόν προηγούμενες επισκευές, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για αυτοκίνητα αντικατάστασης και οδικής βοήθειας.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιλύσουμε αυτή τη διαφορά με τρόπο που αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε στους πελάτες μας μια εξαιρετική εμπειρία ιδιοκτησίας,

δήλωσε η Toyota.

Σε όλα τα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα, η Toyota και η Lexus θα αντικαταστήσουν τις ελαττωματικές αντλίες καυσίμου με νέες, “βελτιωμένες”.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι τιμές της Alfa Romeo Junior

Ανακοινώθηκαν οι τιμές πώλησης της Alfa Romeo Junior στην Ελλάδα, με το νέο ιταλικό B-SUV να ξεκινά από τις 29.900 ευρώ. Το μοντέλο προσφέρεται...