Επίσημο: Abarth 500e με 155 ηλεκτρικά άλογα

Σχετικά άρθρα

Ένα μήνα μετά την πρώιμη διαρροή του μοντέλου, η Abarth αποκαλύπτει σήμερα το 500e, με την γρήγορη έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου να είναι πιο άμεση στις αντιδράσεις, με την αρχιτεκτονική του να προσφέρει ακόμα καλύτερη απόδοση και αίσθηση από τις βενζινοκίνητες εκδόσεις, χάρη στη βελτιωμένη κατανομή βάρους, την αυξημένη ροπή και το μεγαλύτερο πλάτος (φαρδύτερα μετατρόχια).

Ξεκινώντας από το σύστημα κίνησης, το Abarth 500e εφοδιάζεται με μπαταρία 42 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 155 ίππων (113,7 kW) με 235 Nm ροπής, που εξασφαλίζει ότι τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 7 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με την ιταλική εταιρία, ο μοναδικός λόγος για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού Abarth ήταν η αναζήτηση της μέγιστης απόδοσης, με το νέο 500e να είναι περισσότερο Abarth από ποτέ, καθώς έχει καλύτερες επιδόσεις και απόκριση από το Abarth 695.

Ειδικότερα στην επιτάχυνση στις χαμηλές ταχύτητες (20-40 χλμ/ώρα) είναι ένα δευτερόλεπτο ταχύτερο (50%) σε σχέση με το βενζινοκίνητο μοντέλο 695 των 180 ίππων. Τα 40-60 χλμ/ώρα έρχονται σε 1,5 δευτ. -πολύ ταχύτερα από τη συμβατική έκδοση- που μένει πίσω κατά 15 μέτρα, φτάνοντας τα 60 χλμ/ώρα ένα δευτερόλεπτο αργότερα.

Συνεχίζοντας, για την επιτάχυνση από τα 60-100 χλμ/ώρα το ηλεκτρικό μοντέλο είναι επίσης ταχύτερο κατά σχεδόν 1 δευτ., ενώ στη πίστα Misto Alfa Handling Track του κέντρου δοκιμών του Balocco, το Abarth 500e κερδίζει το 695 στον ένα γύρο με περισσότερο από 1 δευτ. διαφορά.

Το Abarth 500e διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης, το Turismo, το Scorpion Street και το Scorpion Track. Το πρώτο προσφέρει ομαλότερη επιτάχυνση, ενώ και η συνολική απόδοση περιορίζεται για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα η ισχύς φτάνει τα 136 άλογα και η ροπή τα 220 Nm.

Συνεχίζοντας, στην επιλογή Scorpion Street παράλληλα με την μέγιστη ισχύ προσφέρει και τη μέγιστη ανάκτηση ενέργειας, ενώ τέλος το πρόγραμμα Scorpion Track έχει σχεδιαστεί με αποκλειστικό γνώμονα τη μέγιστη απόδοση. Στα προγράμματα Turismo και Scorpion Street είναι διαθέσιμη και η λειτουργία one-pedal, για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ανάκτηση ενέργειας.

Για την φόρτιση της μπαταρίας, το Abarth 500e εφοδιάζεται με σύστημα ισχύος 85 kW, το οποίο επιτρέπει σε κατάλληλο δίκτυο την ανάκτηση αυτονομίας περίπου 40 χλμ. σε μόλις 5 λεπτά, ενώ η φόρτιση της μπαταρίας φτάνει το 80% σε μόλις 35 λεπτά.

Κλείνοντας, η Abarth έχει φροντίσει ώστε το 500e της να έχει -τεχνητά-το χαρακτηριστικό βρυχηθμό του turbo βενζινοκινητήρα της Abarth, καθώς ο ήχος παίζει σημαντικό ρόλο για αυτήν.

Κάθε φορά που ενεργοποιείς το αυτοκίνητο, το σύστημα αναπαράγει έναν ήχο από ηλεκτρική κιθάρα, κάτι που ισχύει αντίστοιχα και με την ενεργοποίηση του υποχρεωτικού συστήματος AVAS (Acoustic Vehicle Alert System) μετά τα 20 χλμ/ώρα.

Η Abarth λανσάρει το 500e με την έκδοση Scorpionissima, η παραγωγή της οποίας θα περιοριστεί στα μόλις 1.949 αυτοκίνητα, αριθμός που αντιστοιχεί στη χρονολογία γέννησης της μάρκας.

Το Abarth 500e Scorpionissima είναι διαθέσιμο σε hatchback και cabrio και ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει εκτός των άλλων τροχούς 18 ιντσών, ηλιοροφή, φιμέ τζάμια, σπορ πεντάλ και καθίσματα με επένδυση από Alcantara. Επιπλέον, σύστημα πολυμέσων Uconnect με την οθόνη 10,25 ιντσών, συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, κλπ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέες φωτογραφίες του Abarth 600e Scorpionissima

Χθες, 31 Μαρτίου και ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, η Abarth γιόρτασε τα 75α γενέθλια της και έδωσε στη δημοσιότητα τρεις νέες φωτογραφίες του...