To μικρό SUV της Alfa Romeo θα έχει όνομα από την ιστορία της μάρκας

Σχετικά άρθρα

Πριν 13 μήνες ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Phillipe Imparato, επιβεβαίωσε ότι η Μιλανέζικη μάρκα θα βγάλει στην αγορά ένα SUV που θα τοποθετηθεί κάτω από το Tonale, με τις πρώτες πληροφορίες να ανέφεραν ότι αυτό θα ονομαστεί Brennero.

Ωστόσο, μαθαίνουμε από πρόσφατη συνέντευξη του Γάλλου επικεφαλής της Alfa Romeo ότι τελικά το όνομα του μοντέλου θα είναι απολύτως ιταλικό και θα προέρχεται από την ιστορία της μάρκας. Το εν λόγω SUV θα αποτελεί το “αδερφό” μοντέλο του Fiat 600 και του Jeep Avenger, και θα προσφέρεται τόσο με αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο, όσο και με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όπως το μοντέλο της αμερικάνικης εταιρίας, καθώς θα βασίζεται στην e-CMP πλατφόρμα.

Να θυμίσω ότι το ηλεκτρικό Avenger διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων με 260 Nm ροπής, που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 54 kWh. Αυτή προσφέρει 400 χιλιόμετρα ανά φόρτιση σε μικτές συνθήκες στον κύκλο WLTP (550 χλμ όταν το αυτοκίνητο κινείται μέσα στη πόλη).

Δεδομένου, όμως, ότι η Jeep δοκιμάζει ήδη και μια τετρακίνητη έκδοση του Avenger με έναν ηλεκτροκινητήρα ανά άξονα, μπορούμε να στοιχηματίσουμε ότι θα υπάρξει και μια Q4 έκδοση του μοντέλου της Alfa.

Διάβασε ακόμα

To 2024, το λανσάρισμα του συμπαγούς ηλεκτρικού crossover της Alfa Romeo

Πηγήautomoto.it

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι τιμές της Alfa Romeo Junior

Ανακοινώθηκαν οι τιμές πώλησης της Alfa Romeo Junior στην Ελλάδα, με το νέο ιταλικό B-SUV να ξεκινά από τις 29.900 ευρώ. Το μοντέλο προσφέρεται...

Με 280 άλογα η Alfa Romeo Junior Veloce

H Alfa Romeo ολοκλήρωσε τις δοκιμές εξέλιξης της Junior και αποκάλυψε πως η έκδοση Veloce δεν θα παράγει 240 άλογα όπως είχε αρχικά ανακοινώσει,...