Οι πιο αξιόπιστες και οι πιο αναξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

Για 34η χρονιά η J.D. Power and Associates ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της φετινής ετήσιας έρευνας αξιοπιστίας US Vehicle Dependability Study, εκεί όπου η Lexus επέστρεψε στη κορυφή. Στη δεύτερη θέση συναντάμε την Genesis και στη τρίτη την περσινή νικήτρια, την Kia.

Τι είναι η συγκεκριμένη έρευνα;

Συνολικά στην έρευνα αξιολογούνται 184 πιθανά προβλήματα που χωρίζονται σε 9 κατηγορίες (σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, κινητήρας/κιβώτιο, εξωτερικό, εσωτερικό, οθόνες/λειτουργίες/διακόπτες, οδηγική εμπειρία, θέρμανση/κλιματισμός, καθίσματα και συστήματα fsυποβοήθησης οδήγησης).

Στη φετινή έρευνα συμμετείχαν 30.062 αρχικοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τα έχουν στη κατοχή τους 3 χρόνια. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2022 και σε αυτή αναφέρονται οι μάρκες με τα λιγότερα και τα περισσότερα προβλήματα μετά από 3 χρόνια χρήσης.

Λιγότερα προβλήματα φέτος

Ο μέσος όρος προβλημάτων ανά 100 αυτοκίνητα φέτος είναι 186, 6 λιγότερα σε σχέση με τα 192 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα της περσινής έρευνας.

Τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ήταν και φέτος η πιο προβληματική κατηγορία με μέσο όρο 49,9 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, σχεδόν διπλάσια προβλήματα από την επόμενη υψηλότερη κατηγορία.

Εταιρίες

Η Lexus είχε 133 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, με την Genesis να εμφανίζει 144 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα και η Kia 152 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

Η Buick ακολουθεί με 159 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, με την Chevrolet να βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 162 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Στη τελευταία θέση βρέθηκε και φέτος η Land Rover με 273 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, ενώ μια θέση πιο πάνω η βρέθηκε η Lincoln με 259 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

Premium εταιρίες

Η Lexus ήταν η premium εταιρία με τα λιγότερα προβλήματα, 133 ανά 100 αυτοκίνητα, με την Genesis να ακολουθεί με 144. Στη συνέχεια συναντάμε τις Cadillac (173), BMW (184), Lincoln (180), BMW (187), Infiniti (205), Porsche (208), Acura (211), Volvo (215), Jaguar (229), Mercedes-Benz (240), Audi (252), Lincoln (259) και Land Rover (273).

Η περίπτωση της Tesla

Η Tesla περιλαμβάνεται επίσημα για πρώτη φορά στα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας, έχοντας 242 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Παρότι η Tesla δεν δίνει την σχετική άδεια για να ερευνήσει τα αυτοκίνητά της η J.D Power σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ, ο οργανισμός κατάφερε να συλλέξει ένα αρκετά μεγάλο δείγμα από τους ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla από τις υπόλοιπες 35 πολιτείες των ΗΠΑ που δεν απαιτείται η σχετική άδεια της Tesla και έτσι έγινε ο υπολογισμός στη συγκεκριμένη έρευνα.

Μη premium εταιρίες

Η Kia για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε τη πρώτη θέση μεταξύ των μη πολυτελών brand με 152 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Την ακολουθούν η Buick (159), η Chevrolet (162), η Mitsubishi (167) και η Toyota (168).

Λιγότερα προβλήματα οι μη premium μάρκες

Ένα ακόμη ενδιαφέρον σημείο της φετινής έρευνας είναι το γεγονός πως οι μη premium μάρκες είναι πιο αξιόπιστες από τις premium. Οι μη premium μάρκες εμφάνισαν κατά μέσο όρο 182 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, 8 λιγότερα σε σχέση με πέρυσι και 23 λιγότερα από τα 205 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα των premium. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο τμημάτων στα 34 χρόνια διεξαγωγής της συγκεκριμένης έρευνας.

Κύρια αιτία σε αυτή τη διαφορά αξιοπιστίας μεταξύ των δύο τμημάτων είναι η νέα τεχνολογία που εισάγεται στα αυτοκίνητα, με τις premium μάρκες να τοποθετούν συνήθως περισσότερη τεχνολογία στα νέα τους μοντέλα, γεγονός που αυξάνει την πολυπλοκότητα και την εγγενή πιθανότητα πρόσθετων προβλημάτων.

Λιγότερα προβλήματα τα κορεατικά μοντέλα

Τα κορεατικά αυτοκίνητα παρουσιάζουν τα λιγότερα προβλήματα με 153 ανά 100 αυτοκίνητα, με τα ιαπωνικά να ακολουθούν με 183 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Τα αμερικάνικα εμφάνισαν 202 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα και τα ευρωπαϊκά 221 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

Το πιο αξιόπιστο μοντέλο

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα το πιο αξιόπιστο μοντέλο ήταν το Toyota C-HR και το Lexus RX, με 111 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

Η Toyota είδε 6 μοντέλα της, τα Lexus NX, Lexus RX, Toyota C-HR, Toyota Highlander, Toyota Sienna και Toyota Tacoma να κατακτούν την κορυφή στις κατηγορίες τους, ως τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα.

Από τέσσερα βραβεία κατέκτησαν η BMW και η GM με τα BMW 4 Series, BMW X2, BMW X5, MINI Cooper και Chevrolet Blazer, Chevrolet Silverado HD, Chevrolet Tahoe, GMC Sierra αντίστοιχα. Το Hyundai Motor Group πήρε 3 βραβεία με τα Kia Forte, Kia Optima και Kia Sportage.

Τα πιο αξιόπιστα σεντάν/hatchback

Compact Car: Kia Forte

Compact Premium Car: BMW 4 Series

Compact Sporty Car: Mini Cooper

Midsize Car: Kia Optima

Τα πιο αξιόπιστα SUVs/crossovers

Small SUV: Toyota C-HR

Small Premium SUV: BMW X2

Compact SUV: Kia Sportage

Compact premium SUV: Lexus NX

Midsize SUV: Chevrolet Blazer

Midsize Premium SUV: Lexus RX

Upper midsize SUV: Toyota Highlander

Upper midsize premium SUV: BMW X5

Large SUV: Chevrolet Tahoe

Τα πιο αξιόπιστα pickups/van

Midsize pickup: Toyota Tacoma

Large Light Duty pickup: GMC Sierra

Large Heavy Duty pickup: Chevrolet Silverado HD

Minivan: Toyota Sienna

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το νέο VW Passat στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το νέο Volkswagen Passat -Tech δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα...