Η NEVS μας δείχνει το Emily GT

Σχετικά άρθρα

Η NEVS αγόρασε τα απομεινάρια της Saab το 2012, έχοντας αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της κατεστραμμένης αυτοκινητοβιομηχανίας μετά την πτώχευση της. Το 2017 ξεκίνησε την παραγωγή του 9-3EV, της ηλεκτρικής έκδοσης του Saab 9-3 δεύτερης γενιάς και τον Ιανουάριο του 2019 εξαγοράστηκε από την Evergrande.

Ωστόσο τον περασμένο μήνα η NEVS ανακοίνωσε πως απολύει το 95% των υπαλλήλων της και κινδυνεύει με χρεοκοπία και τώρα μας δείχνει ένα αυτοκίνητο που ανέπτυξε, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο διάδοχος του Saab 9-5.

Η κωδική του ονομασία είναι Emily GT και η εταιρία κατασκεύασε 6 λειτουργικά πρωτότυπα, με το καθένα να αποδίδει 484 άλογα, χάρη στους 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά τροχό, και να αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 175 kW, ικανή να χαρίσει αυτονομία έως 950 χλμ.

Το μοντέλο παραγωγής θα ήταν διαθέσιμο και σε εκδόσεις με μπαταρίες χωρητικότητας 105 kWh και 140 kWh, ενώ θα υπήρχε και έκδοση με 653 άλογα και 2.200 Nm ροπής.

Η εταιρία λέει πως το Emily GT απέχει λιγότερο από 2 χρόνια ανάπτυξης για να περάσει στη παραγωγή, αλλά με τη σημερινή, δεινή οικονομική της κατάσταση, αυτό πλέον φαντάζει “όνειρο”.

Ο Peter Dahl, ο επικεφαλής του Emily GT είπε:

Πολλοί μας ρώτησαν τι κάνουμε εδώ και 10 χρόνια. Έχουμε αναπτύξει 13 διαφορετικά project αυτοκινήτων, αυτό είναι ένα από αυτά.

ΠηγήCarup.se

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι τιμές της Alfa Romeo Junior

Ανακοινώθηκαν οι τιμές πώλησης της Alfa Romeo Junior στην Ελλάδα, με το νέο ιταλικό B-SUV να ξεκινά από τις 29.900 ευρώ. Το μοντέλο προσφέρεται...