Η Toyota θα τρέξει σε 24ωρο αγώνα αντοχής με μια GR Corolla που καταναλώνει υγρό υδρογόνο

Σχετικά άρθρα

Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος στον 24ωρο αγώνα αντοχής του πρωταθλήματος Super Taikyu, που θα διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου στην πίστα του Fuji της Ιαπωνίας. Η ιαπωνική εταιρία θα τρέξει με το GR Corolla H2 Concept, ήτοι το αγωνιστικό GR Corolla που καταναλώνει υγρό υδρογόνο, όντας το πρώτο στον κόσμο. Επιπλέον, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ένα όχημα με υγρό υδρογόνο θα τρέξει σε αγώνα αντοχής.

Από τον Μάιο του 2021, η Toyota ανταγωνίζεται με μια παρόμοια υδρογονοκίνητη GR Corolla H2 Concept στην Ιαπωνία χρησιμοποιώντας, όμως υδρογόνο σε αέρια μορφή. Η στροφή στο υγρό υδρογόνο είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στην εξέλιξη, καθιστώντας το αυτοκίνητο πιο ανταγωνιστικό.

Το υγρό υδρογόνο κάνει επίσης τα pitstops πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, καθώς ο ανεφοδιασμός μπορεί να γίνει στον ίδιο χώρο με τα βενζινοκίνητα οχήματα. Χρησιμοποιώντας υγρό υδρογόνο ως καύσιμο, ο εξοπλισμός που ήταν προηγουμένως απαραίτητος για την παραγωγή συμπιεσμένου αερίου υδρογόνου -όπως συμπιεστές και προψύκτες για ψύξη υδρογόνου- δεν χρειάζονται πλέον.

Ως αποτέλεσμα, η περιοχή που απαιτείται για την εγκατάσταση του σταθμού μπορεί να είναι τέσσερις φορές μικρότερη σε σύγκριση με τους σταθμούς αερίου υδρογόνου. Επιπλέον, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη συμπίεσης κατά το γέμισμα, πολλά οχήματα μπορούν να γεμίσουν διαδοχικά τις δεξαμενές τους με υδρογόνο.

Τους τελευταίους δύο μήνες, το βάρος του αγωνιστικού GR Corolla H2 Concept μειώθηκε κατά περισσότερο από 50 κιλά, με αποτέλεσμα να κάνει καλύτερους χρόνους σε σχέση με το υδρογονοκίνητο GR Corolla όταν πρωτοαγωνίστηκε τον Μάιο του 2021, με υδρογόνο σε αέρια μορφή. Ωστόσο, οι προκλήσεις με το υγρό υδρογόνο είναι πως αυτό πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασίες κάτω των -253 βαθμών Κελσίου και η αντλία καυσίμου πρέπει να λειτουργήσει σε αυτές τις θερμοκρασίες, ενώ πρέπει να αποτραπεί η εξάτμιση του υδρογόνου λόγω θερμότητας στη δεξαμενή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα