Stellantis. Τα αυτοκίνητα εσωτ. καύσης θα κυκλοφορούν μέχρι το 2050. Θέλει να μειώσει στο μισό το βάρος των μπαταριών

Σχετικά άρθρα

Kαθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες βαδίζουν προς ένα αποκλειστικά ηλεκτρικό μέλλον, ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Stellantis, Christian Mueller, σημειώνει ότι πολλά από τα τρέχοντα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης της εταιρείας πιθανότατα θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στην αγορά έως το 2050.

Το συμπέρασμα αυτό οφείλεται στη συνεργασία της αυτοκινητοβιομηχανίας με τον πετρελαϊκό κολοσσό της Σαουδικής Αραβίας, Aramco, σχετικά με την ανάπτυξη και τη χρήση συνθετικών καυσίμων. Χρησιμοποιώντας δείγματα συνθετικού καυσίμου που παρέχονται από την Aramco, η Stellants ξεκίνησε να δοκιμάζει διάφορους κινητήρες ως προς τη συμβατότητά τους. 24 κινητήρες που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη από διάφορες μάρκες κατανάλωσαν το συνθετικό καύσιμο χωρίς να χρειαστούν τροποποιήσεις.

Το καύσιμο αυτό δημιουργείται με την αντίδραση διοξειδίου του άνθρακα με υδρογόνο και η Stellantis ισχυρίζεται ότι μπορεί να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα του κύκλου ζωής των αυτοκινήτων που το χρησιμοποιούν κατά 70%.

Νομίζω ότι το 25% των αυτοκινήτων μας θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται μετά από 20 χρόνια. Επομένως, αυτού του είδους ο χρόνος έκθεσης στα συνθετικά καύσιμα είναι σημαντικός, πολύ σημαντικός,

δήλωσε ο Mueller.

Εξερευνούμε όλες τις λύσεις για να ενισχύσουμε τη φιλόδοξη στρατηγική μας να γίνουμε εταιρεία μηδενικού άνθρακα έως το 2038. Τα συνθετικά καύσιμα μπορούν να έχουν τεράστιο και σχεδόν άμεσο αντίκτυπο στη μείωση των εκπομπών CO2 του υπάρχοντος στόλου οχημάτων, προσφέροντας στους πελάτες μας μια εύκολη και οικονομικά αποδοτική επιλογή να μειώσουν το αποτύπωμά τους άνθρακα – τόσο απλή όσο η επιλογή διαφορετικής αντλίας καυσίμου στο σταθμό, χωρίς πρόσθετη τροποποίηση στα οχήματά τους,

πρόσθεσε ο Διευθυντής Μηχανικής και Τεχνολογίας Stellantis, Ned Curic. Η Stellantis πιστεύει πως επί του παρόντος διαθέτει περίπου 28 εκατομμύρια αυτοκίνητα στους ευρωπαϊκούς δρόμους, που μπορούν να κινούνται με συνθετικά καύσιμα, υποστηρίζοντας αυτό θα της επιτρέψει να μειώσει τις εκπομπές CO2 έως και 400 εκατομμύρια μετρικούς τόνους μεταξύ 2025 και 2050.

Στόχος της Stellantis είναι να προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη μέχρι το 2030, γι’αυτό και θέλει να μειώσει το βάρος των μπαταριών κατά 50%. Για το λόγο αυτό επένδυσε στην εταιρία Lyten που εδρεύει στη Silicon Valley, η οποία αναπτύσσει ελαφρύτερες μπαταρίες λιθίου-θείου, που όχι μόνο μειώνουν το βάρος, αλλά χρησιμοποιούν και λιγότερα εξωτικά υλικά από τις παραδοσιακές μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Η Stellantis διερευνά επίσης τις δυνατότητες των μπαταριών ιόντων νατρίου που ήδη αναπτύσσονται από την CATL και άλλες εταιρίες, και θα μπορούσαν να είναι πολύ φθηνότερες από τις παραδοσιακές μπαταρίες ιόντων λιθίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες ένα Toyota GR Corolla να σπάει κινητήρα και να παίρνει φωτιά

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, σε έναν αυτοκινητόδρομο της Βόρειας Καρολίνας στην Αμερική, με τον οδηγό του ιαπωνικού hot hatch να αναφέρει ότι...

Επίσημο: Νέα BMW X3

Τη νέα γενιά της X3 παρουσίασε η BMW, με την τέταρτη γενιά του μοντέλου να προσφέρεται τόσο με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, όσο και...