Δύο νέα μοντέλα πήραν 0 αστέρια στον ANCAP της Αυστραλίας

Σχετικά άρθρα

O ANCAP (Australasian New Car Assessment Program), ήτοι ο οργανισμός αξιολόγησης νέων αυτοκινήτου της Αυστραλίας-Ασίας δοκιμάζει αυτοκίνητα από το 1993, ώστε να προσδιοριστεί το επίπεδο ασφάλειας που προσφέρουν πριν και κατά τη διάρκεια ενός τροχαίου ατυχήματος.

Μέχρι σήμερα, το μόνο μοντέλο που είχε βαθμολογηθεί με μηδέν αστέρια ήταν το Mitsubishi Express το 2021. Ωστόσο, τώρα προστέθηκαν δύο νέα μοντέλα σε αυτήν την καθόλου τιμητική λίστα του ANCAP, και αυτά είναι το MG 5 και το Mahindra Scorpio.

Το MG 5 πωλείται στη χώρα από τον Αύγουστο του 2023 και βαθμολογήθηκε με 37% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 58% στη προστασία παιδιών, 42% στη προστασία πεζών και 13% στα συστήματα ασφαλείας. Η βασική επένδυση του sedan μοντέλου δεν έχει καν προεντατήρες στις ζώνες ασφαλείας, ενώ η πιο ακριβή έκδοση τα έχει μόνο για τα μπροστινά καθίσματα.

Το MG 5 στερείται επίσης παρακολούθησης τυφλού σημείου και υποβοήθησης λωρίδας, ενώ η επέμβαση του αυτόνομου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης ήταν περιορισμένη, και αυτά τα μειονεκτήματα αντικατοπτρίστηκαν στη βαθμολογία των συστημάτων ασφάλειας του αυτοκινήτου. Αναλυτικά στοιχεία για τη βαθμολογία του μπορείς να δεις εδώ.

Το Mahindra Scorpio πωλείται στην Αυστραλία από τον περασμένο Απρίλιο και βαθμολογήθηκε με 44% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 80% στη προστασία παιδιών, 23% στη προστασία πεζών και 0% στα συστήματα ασφαλείας.

Το ινδικό SUV με πλαίσιο του σκάλας, πωλείται στην Αυστραλία έως 6θέσιο, ενώ στη Νέα Ζηλανδία διατίθεται επίσης σε διάταξη επτά θέσεων με το κεντρικό κάθισμα της μεσαίας σειράς να διαθέτει ζώνη ασφαλείας δύο σημείων, και όχι τριών. Αναλυτικά στοιχεία για τη βαθμολογία του μπορείς να δεις εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δοκιμές του Yangwang U9 των 1.300 ίππων στο Nurburgring, με πυρωμένα φρένα

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η YangWang -η νέα εταιρία της BYD- αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού της supercar, ονόματι U9. Πρόσφατα, η κινέζικη εταιρία...