Επίσημο: Η BYD κατασκευάζει το πρώτο ευρωπαϊκό της εργοστάσιο στην Ουγγαρία

Σχετικά άρθρα

Η BYD ήρθε σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Ουγγαρίας για την κατασκευή της πρώτης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία της στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Η BYD και η ουγγρική κυβέρνηση δεν αποκάλυψαν το μέγεθος της επένδυσης και δεν έδωσαν χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου.

Το εργοστάσιο του κινεζικού γίγαντα θα κατασκευάζει τόσο αμιγώς ηλεκτρικά (BEVs), όσο και και plug-in υβριδικά οχήματα που θα πωλούνται στην ευρωπαϊκή αγορά και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η νέα εγκατάσταση αυτή θα βρίσκεται στη πόλη Szeged, νότια της χώρας, με τη BYD να παράγει ήδη ηλεκτρικά λεωφορεία στην ουγγρική πόλη Komarom.

Η απόφαση της BYD έρχεται μετά από φλερτ ενός έτους από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως Γερμανία και Γαλλία, ελπίζοντας να κερδίσει επενδύσεις και εύνοια για την απασχόληση από ντόπιους εργάτες.

Η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει πλέον πάνω από 30 βιομηχανικά πάρκα και εργοστάσια παραγωγής παγκοσμίως, όπως στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ιαπωνία και την Ινδία.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δοκιμές του Yangwang U9 των 1.300 ίππων στο Nurburgring, με πυρωμένα φρένα

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η YangWang -η νέα εταιρία της BYD- αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού της supercar, ονόματι U9. Πρόσφατα, η κινέζικη εταιρία...

Νέα μπαταρία που φορτίζει σε λιγότερο από 5 λεπτά

Πέρυσι, η startup Nyobolt με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε έναν πολύ τολμηρό ισχυρισμό, πως αναπτύσσει ένα σπορ ηλεκτρικό πρωτότυπο, η μπαταρία του οποίου...

Η Kimera παρουσιάζει το αγωνιστικό K39 για το Pikes Peak

Η Kimera έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του αγωνιστικού που ετοιμάζει και ονομάζει K39, με την ιταλική εταιρεία κατασκευής restomod να ισχυρίζεται...