Nissan: 100.000 πωλήσεις αυτοκινήτων με το σύστημα e-Power στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Η Nissan ανακοίνωσε ότι από το από το λανσάρισμα του στις αγορές της Ευρώπης, τον Σεπτέμβριο του 2022, οι πωλήσεις αυτοκινήτων με το σύστημα e-Power ξεπέρασαν τις 100.000.

Τα αυτοκίνητα με το σύστημα e-Power κινούνται αποκλειστικά από έναν ηλεκτροκινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι η οδήγηση είναι όπως ακριβώς σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.

Ο βενζινοκινητήρας που φέρουν τα μοντέλα με e-Power χρησιμοποιείται μόνο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία φορτίζει την μπαταρία και τροφοδοτεί τους τροχούς μέσω του ηλεκτροκινητήρα.

Όταν απαιτείται χαμηλή ισχύς για την οδήγηση του οχήματος και η μπαταρία είναι επαρκώς φορτισμένη, ο ηλεκτροκινητήρας που κινεί τους τροχούς χρησιμοποιεί μόνο ηλεκτρισμό από την μπαταρία.

Εάν απαιτείται περισσότερη ισχύς, ο κινητήρας παράγει ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει τον ηλεκτροκινητήρα και να φορτίσει την μπαταρία.

Όταν απαιτείται μέγιστη ισχύς, ο ηλεκτροκινητήρας παίρνει ηλεκτρική ενέργεια τόσο από τον βενζινοκινητήρα όσο και από την μπαταρία. Ακόμα, σε οποιαδήποτε στιγμή δημιουργείται αναγέννηση ισχύος, η ενέργεια από την κίνηση του οχήματος αποστέλλεται πίσω στην μπαταρία.

Διάβασε ακόμα

Nissan: Μόνο εξηλεκτρισμένα μοντέλα στην Ευρώπη από το 2023

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Nissan Qashqai facelift ήρθε Ελλάδα, αναλυτικά οι τιμές του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η στατική, πανελλήνια παρουσίαση του ανανεωμένου Qashqai, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του δημοφιλέστατου μοντέλου της Nissan. Επιπλέον, η...

Tιμητική διάκριση από το Ηνωμένο Βασίλειο στον διευθύνοντα σύμβουλο της Nissan

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida, έλαβε το βραβείο του Διοικητή του Εξαιρετικότερου Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE) για τις υπηρεσίες...

Mustang Vs Camaro Vs Supra Vs Z. Ποιο είναι ταχύτερο στην επιτάχυνση;

Ποιο από τα τέσσερα σπορ πισωκίνητα μοντέλα, όλα με χειροκίνητο κιβώτιο, πιστεύεις πως είναι ταχύτερο στην επιτάχυνση στην ευθεία; Η Chevrolet Camaro φορά τον...