Η Toyota επενδύει 1,3 δισ. δολάρια στο εργοστάσιο του Κεντάκι για ένα νέο μεγάλο ηλεκτρικό SUV

Σχετικά άρθρα

Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια στις εγκαταστάσεις της στο Κεντάκι της Αμερικής στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του εργοστασίου για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και το λανσάρισμα ενός νέου μεγάλου ηλεκτρικού SUV με τρεις σειρές καθισμάτων, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ.

Αυτή η τελευταία ενέργεια ανεβάζει τη συνολική επένδυση του εργοστασίου σε σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Η ιαπωνική εταιρία θα προσθέτει μια γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, με τις μπαταρίες να παρέχονται από την Toyota Battery Manufacturing North Carolina.

Το εργοστάσιο του Κεντάκι διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ παρέχει απασχόληση σε περίπου 9.400 εργαζόμενους και συναρμολογεί έως και 550.000 οχήματα ετησίως, συμπεριλαμβανομένου του Camry.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 280 άλογα η Alfa Romeo Junior Veloce

H Alfa Romeo ολοκλήρωσε τις δοκιμές εξέλιξης της Junior και αποκάλυψε πως η έκδοση Veloce δεν θα παράγει 240 άλογα όπως είχε αρχικά ανακοινώσει,...

Οι τιμές του Fiat 600e

Διαθέσιμο για παραγγελία είναι το Fiat 600e στην Ελλάδα, με το ηλεκτρικό μοντέλο να ξεκινά από τις 38.990 ευρώ στην έκδοση Red, ενώ σε...