Η Zagato παρουσίασε το AGTZ Twin Tail, ένα Alpine A110 με δύο “ουρές”

Σχετικά άρθρα

Η Zagato παρουσίασε σήμερα το νέο της project, το οποίο υλοποίησε σε συνεργασία με τον Πολωνό αντιπρόσωπο υπεραυτοκίνητων La Squadra. Αυτό ονομάζεται AGTZ Twin Tail και έχει τις ρίζες του στο Le Mans, καθώς αντλεί έμπνευση από το Alpine A220, το οποίο έχασε τη νίκη στον θρυλικό αγώνα αντοχής στα τέλη της δεκαετίας του ’60.

Έτσι, οι σχεδιαστές του διέπραξαν μια εσκεμμένη πράξη καταστροφής για να φτιάξουν κάτι όμορφο, κόβοντας το αμάξωμά του για να δημιουργήσουν ένα “νέο” με 30 εκατοστά πιο κοντή ουρά.

Αυτή η σχεδίαση εστίασε εκ νέου την προσοχή του πλαισίου #1731 σε μικρότερες πίστες και αγώνες ράλι, ενώ ακολούθησαν γρήγορα αρκετοί τερματισμοί στο βάθρο.

Φτάνοντας στο σήμερα, το AGTZ Twin Tail είναι ένα μοντέρνο GT (grand tourer) αυτοκίνητο, που βασίζεται στο Alpine A110 το οποίο “ντύνεται’ με ένα μοντέρνο και εντυπωσιακό “κοστούμι”. Το αποτέλεσμα είναι ένα δυναμικό σχέδιο, καθώς το αυτοκίνητο μπορεί να μεταμορφωθεί εντυπωσιακά από το αφαιρούμενο πίσω αμάξωμά του.

Έτσι, το AGTZ Twin Tail μπορεί να γίνει είτε ένα longtail μοντέλο, είτε ένα κοντό και μυώδης sportscar. Η παραγωγή του έχει ήδη ξεκινήσει στις εγκαταστάσεις τις Zagato και θα περιοριστεί σε μόλις 19 αυτοκίνητα, με την τιμή του να ξεκινά από τα 650.000 ευρώ προ φόρων.

Το long και το shorttail του κλασικού A220 θα εκτεθούν στο The I.C.E. St. Moritz στις 23-24 Φεβρουαρίου, και θα είμαστε εκεί να το δούμε -μεταξύ άλλων- από κοντά. Το AGTZ Twin Tail έχει προγραμματιστεί να κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στις όχθες της λίμνης Κόμο τον Μάιο του 2024, στο περιθώριο του φετινού Concorso d’Eleganza Villa d’Este, πριν ξεκινήσουν οι παραδόσεις του τον Οκτώβριο του 2024.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ο Πούτιν έκανε δώρο ένα Aurus Senat στον Κιμ Γιονγκ Ουν

Mία ρωσικής κατασκευής λιμουζίνα Aurus Senat, ένα σερβίτσιο τσαγιού και ένα ξιφίδιο ναυάρχου ήταν τα δώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ...

Δες ένα Toyota GR Corolla να σπάει κινητήρα και να παίρνει φωτιά

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, σε έναν αυτοκινητόδρομο της Βόρειας Καρολίνας στην Αμερική, με τον οδηγό του ιαπωνικού hot hatch να αναφέρει ότι...