Διέρρευσαν μηνύματα του Horner με την γυναίκα που τον κατήγγειλε

Σχετικά άρθρα

Όποιος πίστευε ότι η υπόθεση Horner έκλεισε χθες με την ανακοίνωση της Red Bull μάλλον έκανε λάθος, αφού σήμερα στάλθηκε σε εκατοντάδες μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα σε αυτά και σε εμάς, στους επικεφαλής των άλλων 9 ομάδων, στην Liberty Media, στη FIA, στον CEO της F1 Stefano Domenicali και σε εκατοντάδες άλλους, ένα link στο Google Drive που περιλαμβάνει φωτογραφίες και screenshots από μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε ο Horner με την γυναίκα συνάδελφό του μέσω του WhatsApp.

Το e-mail στάλθηκε από μια ανώνυμη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έως αυτή την ώρα η γνησιότητα των μηνυμάτων δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά ήδη έχουν γίνει θέμα συζήτησης όχι μόνο στα paddock στο Μπαχρέιν, αλλά σε όλο τον κόσμο του αθλήματος. FIA και Formula 1 φέρεται πως βρίσκονται σε συζητήσεις για το θέμα, με τον πρόεδρο της FIA Mohammed Ben Sulayem και τον CEO της Formula 1 Stefano Domenicali να αναμένεται να συναντηθούν στο πλαίσιο του Grand Prix του Μπαχρέιν για να συζητήσουν πιθανά επόμενα βήματα σχετικά με το θέμα.

Παρότι έχουμε στη κατοχή μας τα συγκεκριμένα αρχεία, δεν προχωρούμε στη δημοσιοποίησή τους, μέχρι να επιβεβαιωθεί η γνησιότητά τους. Τα μηνύματα δείχνουν να υπάρχει κάποιο φλερτ μεταξύ του Horner και της γυναίκας συναδέλφου του.

Ο Horner εξέδωσε μια δήλωση σχολιάζοντας για την υποτιθέμενη διαρροή αποδεικτικών στοιχείων:

Δεν θα σχολιάσω ανώνυμες εικασίες, αλλά επαναλαμβάνω πως αρνούμαι όλους τους ισχυρισμούς. Πάντα σεβόμουν την ακεραιότητα της ανεξάρτητης έρευνας και συνεργάστηκα σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Ήταν μια ενδελεχής και δίκαιη έρευνα από έναν ανεξάρτητο ειδικό που διαπίστωσε ότι η καταγγελία κηρύχθηκε άκυρη. Παραμένω απόλυτα συγκεντρωμένος στην έναρξη της σεζόν.

Το πρωί ο Horner, πριν διαρρεύσουν τα αρχεία είχε δηλώσει:

Είμαι πολύ χαρούμενος που η διαδικασία τελείωσε. Προφανώς, δεν μπορώ να σχολιάσω, αλλά είμαστε εδώ για να επικεντρωθούμε τώρα στο GP και στη σεζόν που ακολουθεί και να προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε και τους δύο τίτλους μας. Οι σχέσεις μεταξύ των μελών της ομάδας δεν ήταν ποτέ πιο δυνατές.

Νωρίτερα σήμερα, ο Toto Wolff και ο Zak Brown ζήτησαν από την Formula 1 και την FIA να παρέμβουν και να ξεκαθαρίσουν τα “αναπάντητα ερωτήματα” σχετικά με την υπόθεση Horner, με το αφεντικό της Mercedes να επικρίνει ως “βασική” και “ασαφή” την δήλωση της Red Bull.

Ερωτηθείς για τα ευρήματα της Red Bull από την έρευνα, ο Wolff είπε:

Λοιπόν, μόλις διάβασα τη δήλωση, η οποία ήταν αρκετά βασική. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν μπορούμε πραγματικά να κοιτάξουμε πίσω από την κουρτίνα. Στο τέλος της ημέρας υπάρχει μια κυρία σε έναν οργανισμό που μίλησε στο τμήμα HR και είπε ότι υπάρχει ένα θέμα και διερευνήθηκε. Και χθες, το άθλημα έλαβε ένα μήνυμα τύπου: “Είναι όλα καλά. Το κοιτάξαμε”.

Πιστεύω ότι με τη φιλοδοξία ως παγκόσμιου αθλήματος σε τόσο κρίσιμα θέματα, χρειάζεται περισσότερη διαφάνεια. Και αναρωτιέμαι ποια είναι η θέση του αθλήματος;

Είμαστε ανταγωνιστές. Είμαστε μια ομάδα και μπορούμε να έχουμε τις δικές μας προσωπικές απόψεις ή όχι. Αλλά είναι περισσότερο σαν μια γενική αντίδραση ή δράση που εμείς ως άθλημα πρέπει να αξιολογήσουμε τι είναι σωστό σε αυτήν την κατάσταση και τι είναι λάθος; Μιλάμε με τη σωστή ηθική προσέγγιση, με τις αξίες που βασίζονται στις εικασίες που υπάρχουν εκεί έξω;

Απλώς πιστεύω ότι, ως άθλημα, δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε τα πράγματα αόριστα και αδιαφανή σε κρίσιμα θέματα όπως αυτό, γιατί αυτό θα μας επηρεάσει όλους. Είμαστε σε έναν εξαιρετικά διαφανή κόσμο, τελικά τα πράγματα θα συμβούν, και νομίζω ότι έχουμε το καθήκον, ο οργανισμός έχει το καθήκον, να πει πως “το εξετάσαμε και είναι εντάξει”, και μετά μπορούμε να προχωρήσουμε.

Μερικές φορές είναι πολύ κοντόφθαλμο να προσπαθείς να το καταστείλεις. Χωρίς να λέμε ότι αυτό συνέβη. Στεκόμαστε απ’ έξω και το κοιτάμε. Αλλά όπως ακριβώς κοιτάζοντας τις δηλώσεις ή τα δελτία τύπου ή τα χρονοδιαγράμματα, φαίνεται ότι είναι λίγο όχι τόσο μοντέρνο όσο πάνε τα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο, στον πραγματικό κόσμο εκεί έξω. Αλλά ίσως στη Formula 1, είμαστε απλώς στο μικρό μας συννεφάκι και πιστεύουμε ότι αυτό είναι εντάξει.

Ο Brown πρόσθεσε:

Διάβασα τη δήλωση. Νομίζω, από ό,τι έχω δει, συνεχίζουν να υπάρχουν πολλές φήμες, εικασίες και ερωτήσεις. Πιστεύω ότι το όργανο που επιβάλλει κυρώσεις έχει ευθύνη και εξουσία για το άθλημά μας, για τους οπαδούς μας, και νομίζω ότι σε όλους εμάς στη Formula 1.

Νομίζω ότι όλοι εμείς στη Formula 1 είμαστε πρεσβευτές του αθλήματος εντός και εκτός πίστας, όπως βλέπετε σε άλλα αθλήματα. Επομένως, πιστεύω ότι πρέπει να βεβαιωθούν ότι τα πράγματα ήταν πλήρως διαφανή μαζί τους. Δεν ξέρω ποιες είναι αυτές οι συζητήσεις. Πρέπει να είναι διεξοδική η έρευνα, με πλήρη διαφάνεια και να καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα που έχει δώσει η Red Bull και ότι συμφωνούν με το αποτέλεσμα.

Νομίζω ότι μέχρι τότε, θα συνεχίσουν να υπάρχουν εικασίες γιατί υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την όλη διαδικασία. Νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται από αυτούς που διευθύνουν το άθλημα είναι να μπορούν πραγματικά να τραβήξουν μια γραμμή κάτω από αυτό. Μέχρι τότε, νομίζω ότι θα συνεχίσει να υπάρχει κάποιο επίπεδο εικασιών από τον κόσμο και δεν νομίζω ότι αυτό είναι υγιές για το άθλημα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα