O Trump θα επιβάλει δασμούς 100% στα κινέζικα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο Μεξικό

Σχετικά άρθρα

Οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να κατασκευάσουν αυτοκίνητα στο Μεξικό για να αποφύγουν τους εισαγωγικούς δασμούς που επιβάλουν οι ΗΠΑ στα κινέζικα αυτοκίνητα, αλλά ο Donald Trump δήλωσε πως εάν εκλεγεί ξανά πρόεδρος των ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβρη, θα επιβάλει δασμούς 100% στα κινέζικα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο Μεξικό.

Σε συνέντευξή του, ο Trump απευθυνόμενος στον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jin Ping, είπε:

Σχετικά με τα μεγάλα τερατώδη εργοστάσια αυτοκινήτων που φτιάχνεις τώρα στο Μεξικό και νομίζεις πως μπορείς να ξεφύγεις από το να μην προσλάβεις Αμερικανούς. Νομίζεις πως μετά θα μας πουλήσεις τα αυτοκίνητα αυτά; Όχι, θα επιβάλουμε φόρο εισαγωγής 100% σε κάθε αυτοκίνητο που περνά τα σύνορα.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, ο πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, επέβαλε δασμούς 25% στα κινεζικά αυτοκίνητα, ενώ σε περίπτωση που εκλεγεί έχει υποσχεθεί να επιβάλει δασμούς 50% σε όλα τα προϊόντα μεξικανικής κατασκευής και έως και 60% σε όλα τα προϊόντα κινεζικής παραγωγής.

Αυτοί οι δασμοί σε προϊόντα μεξικανικής κατασκευής, ουσιαστικά θα ακυρώσουν τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής, γνωστή ως NAFTA, που υπέγραψαν οι ΗΠΑ, το Μεξικό και ο Καναδάς το 1992 και η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου στον κόσμο. To 2017 o Trump ξεκίνησε συνομιλίες για να αντικαταστήσει την NAFTA με μια νέα συμφωνία, την Συμφωνία Ηνωμένων Πολιτειών-Μεξικού-Καναδά (USMCA). Αυτή υπογράφηκε και τέθηκε σε ισχύ το 2020 και είχε μικρές αλλαγές σχετικά με τη NAFTA.

Οι ΗΠΑ εισάγουν περίπου μισό τρισεκατομμύριο δολάρια σε αγαθά από την Κίνα κάθε χρόνο και σχεδόν άλλα τόσα από το Μεξικό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ο Πούτιν έκανε δώρο ένα Aurus Senat στον Κιμ Γιονγκ Ουν

Mία ρωσικής κατασκευής λιμουζίνα Aurus Senat, ένα σερβίτσιο τσαγιού και ένα ξιφίδιο ναυάρχου ήταν τα δώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ...

Τα πιο “made in the U.S.A” αυτοκίνητα του 2024

Και φέτος το Cars.com δημοσίευσε τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας του σχετικά με τα πιο αμερικάνικα αυτοκίνητα. Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύεται κάθε...

Δες ένα Toyota GR Corolla να σπάει κινητήρα και να παίρνει φωτιά

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, σε έναν αυτοκινητόδρομο της Βόρειας Καρολίνας στην Αμερική, με τον οδηγό του ιαπωνικού hot hatch να αναφέρει ότι...