Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Σχετικά άρθρα

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό Fiat 500L.

Μετά την επίσκεψη, τον Μάρτιο του 2016, οδηγήθηκε από τον μονσινιόρ Robert Ritchie, τον επικεφαλής του καθεδρικού ναού του Αγίου Πατρικίου, στον καθεδρικό ναό, όπου ο καρδινάλιος Timothy Dolan το εξέτασε πριν από τη συμμετοχή του στην παρέλαση της ημέρας του Αγίου Πατρικίου το 2016.

Το αυτοκίνητο έκτοτε δωρήθηκε από την Αρχιεπισκοπή της Νέας Υόρκης σε μια δημοπρασία προς όφελος καθολικών φιλανθρωπικών οργανώσεων, εκπαίδευσης και παροχής βοήθειας και αγοράστηκε για τη συλλογή Dare to Dream, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

Το εν λόγω 500L είναι το πρώτο Παπικό όχημα που πωλήθηκε από την Αρχιεπισκοπή, και σήμερα παραμένει στην ίδια κατάσταση στην οποία αποκτήθηκε, όντας ουσιαστικά ακόμα “καινούργιο” καθώς έχει διανύσει μόλις 1.244 χλμ.

Θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s στις 31 Μαΐου, με την εκτιμώμενη τιμή πώλησης να κυμαίνεται από 50.000 έως 100.000 δολάρια.

Eίναι βαμμένο σε σκούρο γκρι μεταλλικό χρώμα, έχει μαύρες δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό και μηχανικά εφοδιάζεται με έναν 1.400άρη turbo κινητήρα που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

ΠηγήRM Sotheby's

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι τιμές του Fiat 600e

Διαθέσιμο για παραγγελία είναι το Fiat 600e στην Ελλάδα, με το ηλεκτρικό μοντέλο να ξεκινά από τις 38.990 ευρώ στην έκδοση Red, ενώ σε...

Επίσημο: Fiat Grande Panda

Τις πρώτες φωτογραφίες του νέου Grande Panda παρουσίασε η Fiat, με το μοντέλο να πωλείται στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική, όντας...