Επίσημο: Ο Alonso ανανέωσε με την Aston Martin

Σχετικά άρθρα

Η Aston Martin έβαλε τέλος στις εικασίες για το μέλλον του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή με την ομάδα, ανακοινώνοντας πολυετή επέκταση συμβολαίου για τον Ισπανό, δεσμεύοντάς τον να φορά την αγωνιστική φόρμα της ομάδας με έδρα το Silverstone τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2026.

Το συμβόλαιο του Fernando Alonso έληγε στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, γεγονός που προκάλεσε εκτεταμένες εικασίες για το μέλλον του 42χρονου, καθώς Red Bull και Mercedes είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τον οδηγό από το Οβιέδο της Ισπανίας.

Το ντόμινο της ανανέωσης του Alonso είναι πλέον το πρώτο που πέφτει, με τον Ισπανό να πείθεται από την ομάδα του Lawrence Stroll να παραμείνει στην ομάδα.

Ο Fernando Alonso δήλωσε:

Έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά για το μέλλον μου στη Formula 1 τους τελευταίους μήνες, αλλά σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι είμαι εδώ για να μείνω με την Aston Martin Aramco, υπογράφοντας νέα πολυετή συμφωνία. Είπα στην αρχή της χρονιάς ότι θα αποφασίσω αν θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι πρώτα και μετά να καθίσω να μιλήσω με την ομάδα. Από τη στιγμή που μπήκα στην ομάδα το 2023 ένιωσα εξαιρετικά σαν στο σπίτι μου. Σε λίγο περισσότερους από 15 μήνες έχουμε ήδη πετύχει τόσα πολλά μαζί, με μερικά αξιομνημόνευτα βάθρα και μάχες.

Είμαι πολύ ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδωσαν ο Lawrence, ο Martin και ο Mike και με τον Lance είμαι ενθουσιασμένος που θα δω τι άλλο μπορούμε να πετύχουμε μαζί. Αυτή είναι μόνο η αρχή για αυτό το έργο και είμαι περήφανος που είμαι μέρος του. Είμαι στη καλύτερη σωματική κατάσταση και εξακολουθώ να “πεινάω”. Θα δώσω τα πάντα καθώς συνεχίζουμε το ταξίδι μας για να γίνουμε μια ομάδα που θα κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Είναι ένα έργο ζωής κατά κάποιο τρόπο για μένα, αυτό είναι το μεγαλύτερο συμβόλαιο που υπέγραψα ποτέ στην καριέρα μου. Αυτό είναι κάτι που θα με κρατήσει δεμένο με την Aston για πολλά πολλά χρόνια ακόμα. Ας δούμε σε ποιον ρόλο, ας δούμε πόσα χρόνια ακόμα θα οδηγήσω.

Αλλά ακόμα και μετά την οδήγηση, θα χρησιμοποιήσω περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στη Formula 1, συν άλλα 10 ή 15 εκτός F1, έτσι σχεδόν 40 χρόνια εμπειρίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό προς όφελος μιας ομάδας που μου έδωσε αυτήν την ευκαιρία αυτή τη στιγμή στη καριέρα μου. Έτσι, αυτό είναι επίσης πολύ ελκυστικό για μένα και έχω εξαιρετικά κίνητρο για τα επόμενα χρόνια.

Για μένα ήταν απαραίτητο να μπω πραγματικά στους νέους κανονισμούς με ένα νέο project. Μέρος της απόφασης να μείνω στην Aston είναι επειδή είναι με τη Honda από το 2026, είναι επειδή είναι με την Aramco, τον μεγαλύτερο και καλύτερο συνεργάτη στον κόσμο.

Μέρος της απόφασης να μείνω στην Aston είναι επειδή θα συνεργαστεί με τη Honda από το 2026. Ήταν πολύ, πολύ σημαντικό για μένα. Η Honda είναι σίγουρα ένας κατασκευαστής που έχει τόση επιτυχία στη Formula 1 και στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ήταν πάντα μια εταιρεία που σεβόμουν. Δεν λειτούργησε για εμάς στη McLaren, τα χρόνια που ήρθαν στο άθλημα, αλλά αμέσως μετά διόρθωσαν όλα τα προβλήματα και κυριαρχούν επί του παρόντος στη Formula 1.

Νομίζω ότι θα έχουν μια βασική γραμμή για το 2026 που είναι ήδη πολύ ισχυρή, αλλά έχουν επίσης την ικανότητα στη Sakura να χτίσουν κάτι πολύ ωραίο. Μετά την εμπειρία με τη McLaren-Honda και το IndyCar επίσης, έχουμε τώρα την ευκαιρία να συνεργαστούμε ξανά. Αυτό για μένα είναι πραγματική απόλαυση.

Προφανώς, με τα βιώσιμα καύσιμα που θα έχουμε το 2026, αυτό είναι κάτι που θα ήθελα πολύ να πειραματιστώ. Έχουμε έναν σπουδαίο συνεργάτη στην Aramco, οπότε βλέπω μια κατάσταση win-win. Το 2026 πηγαίνουμε σίγουρα στο άγνωστο όσον αφορά τους κανονισμούς, αλλά αν πρέπει να διαλέξω έναν, η αίσθηση μου είναι ότι θα επιλέξω το project μας, τον κινητήρα μας και τη μονάδα ισχύος μας. Πρώτον, επειδή νομίζω ότι κυριαρχούν στο άθλημα, έχουν έναν πολύ, πολύ δυνατό κινητήρα σε Red Bull και AlphaTauri [RB] και δεύτερον, γιατί με τα νέα καύσιμα και τους νέους κανονισμούς θα έχουν όλα τα εργαλεία διαθέσιμα για να πετύχουν.

Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής της ομάδας Mike Krack, είπε:

Η διασφάλιση του μακροπρόθεσμου μέλλοντος του Fernando με την Aston Martin Aramco είναι φανταστικά νέα. Έχουμε δημιουργήσει μια ισχυρή εργασιακή σχέση τους τελευταίους 18 μήνες και μοιραζόμαστε την ίδια αποφασιστικότητα να δούμε αυτό το έργο να πετυχαίνει.

Είμαστε σε συνεχή διάλογο τους τελευταίους μήνες και ο Fernando ήταν πιστός στον λόγο του: όταν αποφάσισε ότι ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται, μίλησε πρώτα μαζί μας. Ο Fernando έδειξε ότι πιστεύει σε εμάς και τον πιστεύουμε.

Ο Fernando είναι πεινασμένος για επιτυχία, οδηγεί καλύτερα από ποτέ, είναι πιο fit από ποτέ και είναι απόλυτα αφοσιωμένος στο να κάνει την Aston Martin ανταγωνιστική δύναμη.

Αυτή η πολυετής συμφωνία με τον Fernando μας μεταφέρει στο 2026, όταν θα ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας με τη Honda για τις μονάδες ισχύος. Ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε περισσότερες απίστευτες αναμνήσεις και να επιτύχουμε περαιτέρω επιτυχία μαζί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το νέο VW Passat στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το νέο Volkswagen Passat -Tech δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα...