Ιταλική κυβέρνηση: Παράνομη η κατασκευή της Alfa Romeo Milano στην Πολωνία

Σχετικά άρθρα

Και ο “πόλεμος” λέξεων μεταξύ της εθνικιστικής ιταλικής κυβέρνησης, υπό την πρωθυπουργό Giorgia Meloni και της Stellantis καλά κρατεί, καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαρκείς συζητήσεις για την αύξηση της εγχώριας παραγωγής αυτοκινήτων σε ένα εκατομμύριο μονάδες.

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο αφορά το νέο SUV που παρουσίασε η Alfa Romeo, το όνομα του οποίου προήλθε από την πόλη της Βόρειας Ιταλίας, το Μιλάνο.

Ο Ιταλός υπουργός Επιχειρήσεων και Κατασκευής, Adolfo Urso, επέκρινε τη γαλλοιταλική αυτοκινητοβιομηχανία για την κατασκευή της Alfa Romeo Milano στην Πολωνία, υπονοώντας ότι η Stellantis πιθανότατα είχε παραβιάσει νόμο της γειτονικής χώρας.

Πιο χαρακτηριστικά, επικαλούμενος νομοθεσία του 2003 που αφορά προϊόντα “ιταλικής ηχητικής” και ψευδώς ισχυρίζονται ότι είναι ιταλικά, ο Urso είπε:

Ένα αυτοκίνητο που ονομάζεται Milano δεν μπορεί να παραχθεί στην Πολωνία. Αυτό απαγορεύεται από την ιταλική νομοθεσία. Αυτός ο νόμος ορίζει ότι δεν μπορείτε να δώσετε ενδείξεις που παραπλανούν τους καταναλωτές.

Επομένως, ένα αυτοκίνητο που ονομάζεται Milano πρέπει να παράγεται στην Ιταλία. Διαφορετικά, δίνει μια παραπλανητική ένδειξη που δεν επιτρέπεται σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία.

Διάβασε ακόμα

Carlos Tavares: H Alfa Romeo Milano θα ήταν €10.000 πιο ακριβή αν παραγόταν στην Ιταλία

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μόνο με μίσθωση το υδρογονοκίνητο plug-in υβριδικό Honda CR-V e:FCEV

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Honda παρουσίασε το CR-V e:FCEV, το οποίο είναι μια υδρογονοκίνητη plug-in υβριδική έκδοση του δημοφιλούς SUV μοντέλου της ιαπωνικής εταιρίας,...

Το Nissan Qashqai facelift ήρθε Ελλάδα, αναλυτικά οι τιμές του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η στατική, πανελλήνια παρουσίαση του ανανεωμένου Qashqai, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του δημοφιλέστατου μοντέλου της Nissan. Επιπλέον, η...

Το νέο VW Passat στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το νέο Volkswagen Passat -Tech δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα...