Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Σχετικά άρθρα

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η παραγωγή του περιορίστηκε σε μόλις 12 αυτοκίνητα.

Η βρετανική εταιρία ξεκίνησε τις επίσημες παραδόσεις της Bacalar στα τέλη καλοκαιριού του 2021, με το κάθε αυτοκίνητο να κόστιζε 1,5 εκατ. λίρες (1,75 εκατ. ευρώ) και ήταν sold-out πριν την παρουσίαση του.Δ

Το εικονιζόμενο είναι το 12ο που κατασκευάστηκε και από το 2022 έχει διανύσει μόλις 191 χλμ. Θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Mecum στις 17 Μαΐου και εκτιμάται ότι θα πουληθεί για περισσότερα από 2 εκατ. δολάρια.

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε πράσινο χρώμα (Mulliner Extended Range Veridian), με μαύρες Beluga δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό. Επιπλέον, διαθέτει το carbon πακέτο που προσθέτει πολλά εκτεθειμένα εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων των αεραγωγών του καπό, των καλυμμάτων των καθρεπτών και των καμπυλών πίσω από τα προσκέφαλα.

Η Bentley περιγράφει την Bacalar ως το “πιο σπάνιο δίπορτο μοντέλο της στη σύγχρονη εποχή”, με το αυτοκίνητο να μην διαθέτει οροφή, ενώ μπορεί να μεταφέρει μόλις 2 επιβάτες.

Σχεδιαστικά αντλεί έμπνευση από το EXP 100 GT concept που παρουσιάστηκε το 2019, με την βρετανική εταιρία να αναφέρει πως μόνο οι λαβές από τις πόρτες είναι ίδιες με αυτές της Continental GT Convertible, αφού όλο το υπόλοιπο σώμα έχει σχεδιαστεί από την αρχή, αποκλειστικά για το Bacalar.

Μηχανικά, κίνηση παίρνει από τον W12 6,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 659 ίππων 900 Nm ροπής που συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 322 χλμ/ώρα.

Πηγήmecum

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέα Bentley Continental GT Speed

Λίγες ώρες μετά τη διαρροή των φωτογραφιών της, η Bentley παρουσίασε σήμερα την τέταρτη γενιά της Continental GT και μάλιστα μας δείχνει την Speed...

Αυτή είναι η νέα Bentley Continental GT

Ανανέωση https://www.autoblog.gr/2024/06/25/episimo-nea-bentley-continental-gt-speed/ Διέρρευσαν αρκετές φωτογραφίες της νέας Bentley Continental GT, με το αυτοκίνητο να είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που κατασκευάστηκε γύρω από το νέο...