Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Σχετικά άρθρα

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει στην περαιτέρω προώθηση της ανάπτυξης και των καινοτόμων τεχνολογιών κατασκευής για τις μπαταρίες της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το μακροπρόθεσμο όραμα Nissan Ambition 2030, η ιαπωνική εταιρίας στοχεύει να λανσάρει ηλεκτρικά οχήματα εξοπλισμένα με solid-state μπαταρίες έως το 2028.

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης, οι οποίες θα αλλάξουν το “παιχνίδι” της ηλεκτροκίνησης, έχουν δυνατότητα για περίπου διπλάσια ενεργειακή πυκνότητα από τις συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου, προσφέρουν σημαντικά μικρότερο χρόνο φόρτισης λόγω ανώτερης απόδοσης φόρτισης και εκφόρτισης και χαμηλότερο κόστος λόγω μικρότερης χρήσης ακριβών υλικών.

Η Nissan σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μπαταρίες στερεάς κατάστασης σε μια ευρεία γκάμα μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των pickup, καθιστώντας τα EV της πιο ανταγωνιστικά.

Η Nissan διεξάγει έρευνα και ανάπτυξη ευρείας κλίμακας, που περιλαμβάνει έρευνα για τα υλικά των μπαταριών σε μοριακό επίπεδο έως την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, ακόμη και ανάπτυξη μιας πόλης που θα χρησιμοποιεί τα ηλεκτρικά ως μπαταρίες αποθήκευσης. Αξιοποιώντας αυτή την εμπειρία, η Nissan εντείνει την ανάπτυξη με στόχο την πρακτική εφαρμογή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μόνο με μίσθωση το υδρογονοκίνητο plug-in υβριδικό Honda CR-V e:FCEV

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Honda παρουσίασε το CR-V e:FCEV, το οποίο είναι μια υδρογονοκίνητη plug-in υβριδική έκδοση του δημοφιλούς SUV μοντέλου της ιαπωνικής εταιρίας...