Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Σχετικά άρθρα

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω “γήρανσης” των μοντέλων της, της έλλειψης υβριδικών επιλογών στη Βόρεια Αμερική, του εντεινόμενου ανταγωνισμού στην Κίνα και άλλους παράγοντες.

Η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας με βάση τον όγκο πωλήσεων, εκτιμά πλέον λειτουργικά κέρδη 530 δισ. γεν (3,43 δισ. δολάρια), 15% χαμηλότερα από ό,τι είχε προβλέψει η εταιρεία τον Φεβρουάριο, 620 δισ. γεν, για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο. Τα καθαρά κέρδη έφτασαν στα 370 δισ. γεν αντί για 390 δισ. γεν.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν στις 3,44 εκατομμύρια μονάδες, λιγότερες από τις προβλέψεις για 3,55 εκατομμύρια που ανακοινώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου.

Ο CEO της εταιρίας, Makoto Uchida, ανέφερε ότι ο αντίκτυπος του εντεινόμενου ανταγωνισμού στην αγορά των ΗΠΑ, ο σεισμός της Πρωτοχρονιάς στη χερσόνησο Νότο της Ιαπωνίας και οι διαταραχές στη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα έπληξαν τις πωλήσεις της.

Οι τριμηνιαίες επιδόσεις των πωλήσεων της Nissan επλήγησαν επίσης από την ισχυρότερη από την αναμενόμενη ζήτηση στις ΗΠΑ για υβριδικά οχήματα, δήλωσε ο Uchida, μια τάση που έχει ωφελήσει ιδιαίτερα την Toyota.

Η υποβάθμιση των προβλέψεων για τα κέρδη οφειλόταν εν μέρει στο γεγονός ότι η Nissan έδωσε στήριξη στους προμηθευτές αφού διαπίστωσε ότι θα ήταν δύσκολο να επιτύχει τους αρχικούς στόχους πωλήσεων για ορισμένα μοντέλα στην τελευταία ενημέρωση του μεσοπρόθεσμου επιχειρηματικού της σχεδίου.

Πρόσθεσε ότι η στήριξη αυτή δεν σχετίζεται με το Παρατηρητήριο Δίκαιου Εμπορίου της Ιαπωνίας, το οποίο κατηγόρησε τη Nissan τον περασμένο μήνα για παραβίαση του νόμου περί υπεργολάβων με την υποαμοιβή 36 προμηθευτών κατά περίπου 3 δισεκατομμύρια γιεν σε μια περίοδο περίπου δύο ετών από τον Ιανουάριο του 2021.

Τα νέα αναμενόμενα λειτουργικά κέρδη της Nissan για το σύνολο του έτους για το οικονομικό έτος που μόλις έληξε θα είναι ακόμη 40% υψηλότερα από τα 377 δισεκατομμύρια γιεν κέρδη του προηγούμενου που έληξε στις 31 Μαρτίου 2023.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Nissan Qashqai facelift ήρθε Ελλάδα, αναλυτικά οι τιμές του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η στατική, πανελλήνια παρουσίαση του ανανεωμένου Qashqai, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του δημοφιλέστατου μοντέλου της Nissan. Επιπλέον, η...

Tιμητική διάκριση από το Ηνωμένο Βασίλειο στον διευθύνοντα σύμβουλο της Nissan

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida, έλαβε το βραβείο του Διοικητή του Εξαιρετικότερου Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE) για τις υπηρεσίες...

Mustang Vs Camaro Vs Supra Vs Z. Ποιο είναι ταχύτερο στην επιτάχυνση;

Ποιο από τα τέσσερα σπορ πισωκίνητα μοντέλα, όλα με χειροκίνητο κιβώτιο, πιστεύεις πως είναι ταχύτερο στην επιτάχυνση στην ευθεία; Η Chevrolet Camaro φορά τον...