Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Σχετικά άρθρα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα σκουρόχρωμα εμπρός φωτιστικά σώματα, από την αεροτομή, από τις ζάντες 21″, από τις τετραπλές απολήξεις βαμμένες σε σκούρο μπρονζέ χρώμα και από τον διαχύτη.

Κάτω από το καπό συναντάμε τον V8 4,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα που δυναμώνει κατά 40 άλογα και κατά 40 Nm ροπής, αποδίδοντας πλέον 500 άλογα με 660 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς. Η Cayenne GTS κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 275 χλμ/ώρα.

Εξοπλίζεται με το Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) και με την ενεργή αερανάρτηση PASM (Porsche Active Suspension Management), η οποία μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 1 εκατοστό. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει επίσης το σύστημα PTM (Porsche Traction Management), με την Cayenne GTS Coupe να μπορεί να εξοπλιστεί και με το Lightweight Sport πακέτο που διαθέτει πιο “φασαριόζα” εξάτμιση με μεγαλύτερες διπλές οβάλ απολήξεις, τοποθετημένες στο κέντρο. Στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχει διαθέσιμο και το σύστημα PDCC (Porsche Dynamic Chassis Control).

Στο εσωτερικό συναντάμε Race Tex επενδύσεις, bucket ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, κόκκινες ραφές και κόκκινες ζώνες ασφαλείας. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων αποτελείται από μια κυρτή οθόνη 12,6″ και έχει 7 διαφορετικές λειτουργίες προβολής. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μια οθόνη αφής 12,3″ που υποστηρίζει φωνητικές εντολές Siri για τον έλεγχο διαφόρων λειτουργιών του αυτοκινήτου. Επίσης προσφέρει πρόσβαση στο internet, ενώ όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο, οι επιβάτες μπορούν να δουν σε αυτή κάποιο video.

Στη πλευρά του συνοδηγού υπάρχει μια οθόνη 10,9″ -πρόσθετος εξοπλισμός- μέσω της οποίας ο συνεπιβάτης μπορεί να ελέγξει το σύστημα πλοήγησης και τα πολυμέσα, ενώ μπορεί να προβάλει video ακόμη και όταν η Cayenne κινείται, με την Porsche να τοποθετεί σε αυτή ειδικό φίλτρο που αποτρέπει την απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Κάτω από τη κεντρική οθόνη, υπάρχει ένας νέος πίνακας ελέγχου για το σύστημα κλιματισμού, με γυάλινη επιφάνεια αφής πάνω από μαύρο πάνελ με απτική ανάδραση. Υπάρχουν επίσης ορισμένοι φυσικοί διακόπτες και κάτω από αυτούς υπάρχει το κουμπί αυξομείωσης της έντασης. Για πρώτη φορά, η Cayenne αποκτά σύστημα που φιλτράρει τον αέρα της καμπίνας από ρύπους.

Το τιμόνι είναι νέο και θερμαινόμενο, με τον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου των ταχυτήτων να έχει μεταφερθεί στο ταμπλό, ανάμεσα στη κεντρική οθόνη και στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, με την Porsche να τοποθετεί στο αυτοκίνητο μια επαγωγική, ασύρματη βάση φόρτισης για κινητά τηλέφωνα και 4 USB-C θύρες.

Στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχουν τρία σπορ πακέτα που μειώνουν το βάρος, έχοντας μεταξύ άλλων ελαφρύτερη οροφή και carbon διαχύτη. Συνολικά, τα πακέτα μπορούν να μειώνουν το βάρος του αυτοκινήτου κατά 25 κιλά.

Η ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS είναι διαθέσιμη για παραγγελία από σήμερα, με τις παραδόσεις της να ξεκινούν μέσα στο καλοκαίρι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα