H Kia κάνει δοκιμές του Tasman στην Αμερική

Σχετικά άρθρα

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, η Kia ανακοίνωσε το όνομα του πολυαναμενόμενου pickup που ετοιμάζει, το οποίο θα λέγεται Tasman. Αυτό είναι το πρώτο pickup στην ιστορία της κορεάτικης εταιρίας και αντιπροσωπεύει ένα τολμηρό βήμα στην παγκόσμια αγορά pickup του κατηγορίας C. 

Η Kia σχεδιάζει να λανσάρει το μοντέλο εντός του 2025 στην Νότια Κορέα, για να ακολουθήσει η Αυστραλία, η Αφρική και η Μέση Ανατολή. Παρότι δεν έχει επιβεβαιωθεί η αγορά της Αμερικής, πρόσφατα ένα βαριά καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του κορεάτικου pickup πιάστηκε να δοκιμάζεται στους δρόμους της Καλιφόρνιας, παρότι φορούσε πινακίδες κυκλοφορίας του Μίτσιγκαν.

Το όνομα Tasman επιλέχθηκε από μια ποικιλία ονομάτων που προέρχονται από τις παγκόσμιες αγορές της Kia και προτάθηκε αρχικά από την Kia Αυστραλίας. Επιλέχθηκε τελικά για τη σύνδεσή του με την Τασμανία, γνωστό ως “νησί της έμπνευσης” και τη θάλασσα της Τασμανίας.

Το pickup της Kia θα βασίζεται στο πλαίσιο τύπου σκάλας του Kia Mohave και η παραγωγή του θα ξεκινήσει στη Νότια Κορέα το πρώτο εξάμηνο του 2025, ώστε οι αντιπρόσωποι να τα παραδώσουν στους πελάτες στα μέσα του ίδιου έτους.

Θα είναι διπλοκάμπινο και θα τεθεί απέναντι από τα Toyota Hilux, Ford Ranger, VW Amarok και τα υπόλοιπα pickup της κατηγορίας, ενώ αναμένεται να προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Kia ανακαλεί 462.869 Telluride

Η Kia ανακοίνωσε πως ανακαλεί 462.869 Telluride στις ΗΠΑ, παραγωγής μεταξύ 9 Ιουνίου 2019 και 29 Μαίου 2024 επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να πάρουν...

H νέα BMW M5 Touring των 700 ίππων σε δοκιμές στο Nurburgring

Η BMW βρίσκεται στα τελευταία στάδια των δοκιμών εξέλιξης της νέας γενιάς της M5 και με τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου να πλησιάζουν, γερμανική εταιρία...

Η KIA γιορτάζει την παραγωγή 5.000.000 αυτοκίνητων στην Ευρώπη

H Kia ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο παραγωγής της στην Σλοβακία σημείωσε ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της μάρκας, καθώς από τις γραμμές παραγωγής του...