Η Mercedes ανάγκασε τους Rosberg και Hamilton να πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος των ζημιών εάν τράκαραν μεταξύ τους

Σχετικά άρθρα

Ο Nico Rosberg αποκάλυψε πως η Mercedes είχε αναγκάσει τον ίδιο και τον Lewis Hamilton να υπογράψουν συμβόλαιο που τους επέβαλλε να πληρώνουν από την τσέπη τους το κόστος των ζημιών που θα προκαλούσαν στα μονοθέσια τους, σε περίπτωση που αυτοί τράκαραν μεταξύ τους.

Όπως είπε ο Rosberg, η Mercedes πήρε αυτή την απόφαση μετά το ατύχημα που είχαν στην εκκίνηση του Ισπανικού Grand Prix το 2016, που οδήγησε και τους δύο εκτός αγώνα, επιτρέποντας στον Max Verstappen να πάρει τη νίκη στο ντεμπούτο του στη Red Bull.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Rosberg είπε χαρακτηριστικά:

Επειδή ο Lewis και εγώ τρακάραμε, τελικά η ομάδα μας ανάγκασε να πληρώσουμε για τη ζημιά. Έπρεπε να υπογράψουμε ένα συμβόλαιο που από τότε και στο εξής, αν τρακάρουμε μεταξύ μας, όποιος κι αν φταίει, θα πληρώναμε το κόστος των ζημιών. Θυμάμαι πόσα έπρεπε να πληρώσω, ήταν 360.000 λίρες Αγγλίας (420.000 ευρώ) που πλήρωσα για ένα από αυτά τα ατυχήματα. Ήταν πολύ οδυνηρό και σίγουρα φροντίσαμε να μην τρακάρουμε μετά από αυτό.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Rosberg αναγκάστηκε να δώσει δικά του χρήματα για να πληρώσει για ζημιές που προκάλεσε μετά από ατύχημα.

Ο Γερμανός θυμήθηκε πώς ένας από τους μισθούς του κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δοκιμαστής οδηγός της Williams χρησιμοποιήθηκε για να πληρώσει τις ζημιές που προκάλεσε σε ένα ατύχημα στο GP2 το 2005.

Μόλις οι 80.000 λίρες (93.350 ευρώ) έφτασαν στον λογαριασμό μου, έφυγαν κατευθείαν επειδή ο πατέρας μου είχε πάρει ένα δάνειο για να πληρώσει για τη ζημιά μου από το ατύχημα στη Formula 2 εκείνη την εποχή. Τράκαρα το αυτοκίνητό μου και το μπροστινό μου φτερό και το μπροστινό άκρο καταστράφηκαν και κόστισε 80.000 λίρες.

Ο στόχος ήταν να μην χρηματοδοτήσει την καριέρα μου. Πραγματικά προσπαθήσαμε να τα χρηματοδοτήσουμε όλα μέσω χορηγών. Αλλά δεν περιελάμβανε το ατύχημα. Έπρεπε λοιπόν να πάρω ένα τραπεζικό δάνειο για να πληρώσω τις ζημιές. Έτσι ο πρώτος μισθός πήγε πρώτα για να το καλύψει αυτό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες ένα Toyota GR Corolla να σπάει κινητήρα και να παίρνει φωτιά

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, σε έναν αυτοκινητόδρομο της Βόρειας Καρολίνας στην Αμερική, με τον οδηγό του ιαπωνικού hot hatch να αναφέρει ότι...

Επίσημο: Νέα BMW X3

Τη νέα γενιά της X3 παρουσίασε η BMW, με την τέταρτη γενιά του μοντέλου να προσφέρεται τόσο με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, όσο και...