Κοντά στη πτώχευση η Fisker

Σχετικά άρθρα

Η Fisker ενδέχεται να χρειαστεί να υποβάλει αίτηση πτωχευτικής προστασίας εντός 30 ημερών, εάν δεν λάβει επαρκή ελάφρυνση από τους πιστωτές της και αρκετή ρευστότητα για να καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της.

Αυτό αποκαλύπτουν έγγραφα που κατέθεσε στην Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιογοράς (SEC) η εταιρία, η οποία υποστηρίζει πως έχει περιορισμένα μετρητά και πως απέτυχε να καταβάλει τόκους περίπου 8,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε ορισμένα ομόλογα που λήγουν το 2026, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου χάριτος 30 ημερών.

Η Fisker ανέφερε επίσης ότι δεν πιστεύει πως έχει αρκετά μετρητά για να καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της για τους επόμενους 12 μήνες. Ως εκ τούτου, υπάρχει “ουσιαστική αμφιβολία σχετικά με την ικανότητά του να συνεχίσει ως συνεχιζόμενη δραστηριότητα”.

Εάν η εταιρία δεν λάβει επαρκή ελάφρυνση από τους κατόχους χρέους της και πρόσθετη επαρκή ρευστότητα από πιθανούς παρόχους ρευστότητας για να εκπληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της, αναμένει να αναζητήσει προστασία βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας περί πτώχευσης σε πολλές δικαιοδοσίες εντός 30 ημερών από την έκδοση αυτών των οικονομικών καταστάσεων,

αναφέρει η Fisker που αντιμετωπίζει αυξανόμενη αβεβαιότητα αφού οι συνομιλίες με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία για μια πιθανή επένδυση κατέρρευσαν τον περασμένο μήνα, αναγκάζοντάς την να αναζητήσει επιλογές όπως αναδιαρθρώσεις εντός ή εκτός δικαστηρίου και συναλλαγές στην κεφαλαιαγορά.

Η Fisker διαγράφηκε από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον περασμένο μήνα, καθώς η μετοχή της διαπραγματεύονταν σε “ασυνήθιστα χαμηλά” επίπεδα τιμών.

Η Fisker ανέφερε στην SEC πως το ταμειακό της υπόλοιπο μειώθηκε σε 325,5 εκατομμύρια δολάρια το 2023 από 736,5 εκατομμύρια δολάρια το 2022. Επίσης, αποκάλυψε ότι ο αριθμός των εργαζομένων της ήταν περίπου 1.135 στις 19 Απριλίου, μειωμένος κατά 425 εργαζόμενους από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2023.

Η εταιρία σχεδιάζει να μειώσει περαιτέρω το εργατικό της δυναμικό και να εξορθολογίσει τις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του φυσικού της αποτυπώματος. Μείωσε τις τιμές του Ocean κατά 24.000 δολάρια για να ενισχύσει τις πωλήσεις και να συγκεντρώσει κεφάλαια για να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

Στα έγγραφα αποκαλύπτεται πως η εταιρία έχει προσλάβει χρηματοοικονομικούς συμβούλους αναδιάρθρωσης από την FTI Consulting και τη δικηγορική εταιρεία Davis Polk, οι οποίοι θα εργαστούν στην αναδιάρθωση της αμερικάνικης εταιρίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αίτηση πτώχευσης για τη Fisker

Δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα και η Fisker κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, επιδιώκοντας να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία και να αναδιαρθρώσει...

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...