Stellantis: Σταματά η παραγωγή σε 3 εργοστάσια της Ευρώπης εξαιτίας απεργία εργαζομένων προμηθευτή

Σχετικά άρθρα

Η Stellantis αναγκάστηκε να διακόψει την παραγωγή σε τρία από τα εργοστάσιά της στην Ευρώπη λόγω απεργίας σε εργοστάσιο που λειτουργεί από τη MA France, ήτοι έναν προμηθευτή μεταλλικών εξαρτημάτων.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της MA France ανησυχούν για τα σχέδια της εταιρίας να μεταφέρει την παραγωγή στην Πολωνία, καθώς επί του παρόντος λειτουργεί σε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσε η PSA μέχρι το 2014.

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της Stellantis αποκάλυψε ότι η παύση της παραγωγής έχει ξεκινήσει από την αρχή της εβδομάδας στα εργοστάσιά Poissy και Hordain στη Γαλλία και στο Luton του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το εργοστάσιο Poissy παράγει το DS 3 και το Opel Mokka, ενώ το εργοστάσιο στο Hordain κατασκευάζει επαγγελματικά οχήματα, όπως τα Peugeot Expert, Citroen Jumpy και Opel Vivaro. Ομοίως, η Stellantis κατασκευάζει επαγγελματικά οχήματα στο Luton, αλλά από το επόμενο έτος θα παράγει τα ηλεκτρικά van των Citroen, Peugeot, Fiat Professional και Vauxhall.

Η Stellantis ελπίζει ότι θα μπορέσει να επανεκκινήσει την παραγωγή σύντομα, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις στο εργοστάσιο της MA France.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το νέο VW Passat στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το νέο Volkswagen Passat -Tech δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα...

1 στα 3 αυτοκίνητα το 2030 παγκοσμίως θα είναι κινέζικο

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες αναμένεται να συνεχίσουν την ταχεία επέκτασή τους εκτός της εσωτερικής αγοράς τους προκειμένου να εξασφαλίσουν το 33% της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου...