Στο σφυρί αυτή η McLaren F1, με τον τελευταίο ιδιοκτήτη να “γράφει” 23 χλμ. σε 3 χρόνια

Σχετικά άρθρα

Αυτή η McLaren F1 του 1995, βαμμένη σε μια μοναδική απόχρωση του καφέ Creighton Brown, πωλήθηκε σε δημοπρασία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτοκινήτου Pebble Beach το 2021 για 20.465.000 δολάρια, καθιστώντας το ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα που πωλήθηκαν εκείνη τη χρονιά και το πιο ακριβό αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ μέσω της Gooding & Company, ενώ ταυτόχρονα έγινε η ακριβότερη McLaren F1 όλων των εποχών.

Τώρα, σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, είναι και πάλι στην αγορά, με τον τελευταία ιδιοκτήτη της να την έχει οδηγήσει μετά βίας για 23 χλμ.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη στιγμή της πώλησής του αυτοκινήτου το 2021, ο χιλιομετρητής της F1 έγραφε 387 χιλιόμετρα. Σήμερα, με τη δημοπρασία του Sotheby’s Sealed στις 13 Μαΐου να είναι προ των πυλών, αποκαλύφθηκε ότι η F1 με αριθμό πλαισίου #029 έχει διανύσει συνολικά 410 χλμ. Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης “έγραψε” μόλις 23 χλμ. στα τρία χρόνια ιδιοκτησίας, που ισοδυναμεί με λιγότερα από 8 χιλιόμετρα τον χρόνο.

Πρόκειται για την 29η F1 που κατασκεύασε η βρετανική εταιρία, με το αυτοκίνητο να έχει περάσει σχεδόν όλα τα χρόνια του μέσα σε μια ιδιωτική συλλογή. Τα πάντα πάνω της είναι όπως βγήκαν από το εργοστάσιο, μιας και ακόμα τα Goodyear Eagle F1 ελαστικά που φορά είναι τα ίδια που είχε όταν κατασκευάστηκε.

Ο νέος ιδιοκτήτης θα πάρει όλα τα παρελκόμενα, όπως την εργαλειοθήκη της Facom, το ειδικό σετ αποσκευών της McLaren, ένα επιπλέον αφαιρούμενο τιμόνι και ένα ρολόι της Tag Heuer με χαραγμένο τον αριθμό πλαισίου, κάτι που προσθέτουν πολλούς “πόντους” για τον κάθε απαιτητικό συλλέκτη.

Να θυμίσω ότι μηχανικά κινείται από έναν V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα της BMW, χωρητικότητας 6,1-λίτρων, ο οποίος αποδίδει 627 άλογα στις 7.400 σ.α.λ. και 650 Nm στις 5.600 σ.α.λ.

Διάβασε ακόμα

Ιδιοκτήτης McLaren F1 GTR έβαλε κατά λάθος πετρέλαιο, αντί για βενζίνη [Epic FAIL]

ΠηγήSothebys.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Mazda MX-5 του 1990 με 60 χλμ. πουλήθηκε 40.000 δολάρια

Η πρώτη γενιά (ΝΑ) του Mazda MX-5 κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάιο του 1989 και έγινε άμεσα εμπορική επιτυχία. Το ιαπωνικό roadster κόστιζε...