Το νέο hypercar της McLaren θα αποκαλυφθεί στο τέλος του έτους

Σχετικά άρθρα

Η McLaren ετοιμάζεται για το μοντέλο που θα διαδεχτεί την P1 και θα ανήκει στην οικογένεια μοντέλων της Ultimate Series, όπως τα Senna, Senna GTR, Speedtail και Elva.

Τα αποκαλυπτήρια του νέου βρετανικού hypercar αναμένονται το 4ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και εκτιμάται ότι θα κοστίζει περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ όταν κυκλοφορήσει το 2026.

Θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 400 αυτοκινήτων, που θα γίνουν sold-out πολύ νωρίτερα από την παρουσίαση του, αν δεν είναι ήδη. Επιπλέον, η διαδικασία επιλογής έχει γίνει πιο σχολαστική, καθώς η McLaren αναφέρει ότι όσοι έχουν αγοράσει το Solus GT θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν το νέο hypercar της εταιρίας από το Woking της Αγγλίας.

Το νέο μοντέλο της Ultimate Series έχει κωδική ονομασία P18, που σύμφωνα με κάποιους αντιπροσώπους της McLaren που το έχουν δει, αναφέρουν ότι συνδυάζει τις κομψές γραμμές της P1 με τις τεχνικές αρετές της Senna.

Το αυτοκίνητο δεν θα διαθέτει πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω και χαρακτηρίζουν την εταιρεία, αλλά θα είναι εξοπλισμένο με gullwing πόρτες. Νέα θα είναι η σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων, θα υπάρχουν “αιωρούμενα φτερά”, εισαγωγές αέρα στο καπό και αεραγωγοί στην τρίτη κολόνα. Επιπλέον, θα υπάρχουν περισσότερες εισαγωγές αέρα στα πίσω στηρίγματα και ενεργή αεροδυναμική στο εμπρός splitter.

Ο κινητήρας θα αποδίδει περισσότερα από 1.000 άλογα, με το hypercar να βασίζεται σε ένα ολοκαίνουργιο carbon monocoque πλαίσιο. Τα καθίσματα θα είναι ενσωματωμένα στο πλαίσιο για τη μείωση του βάρους και την ενίσχυση της ακαμψίας, με ορισμένα εξαρτήματα της ανάρτησης να είναι εκτυπωμένα από 3D εκτυπωτή.

H P18 θα τροφοδοτείται από ένα ολοκαίνουργιο plug-in υβριδικό σύστημα, που δεν σχετίζεται με κανένα άλλο της McLaren. Θα φέρει έναν V8 κινητήρα που αναπτύσσεται σε συνεργασία με τη Riccardo, ενώ το υβριδικό σύστημα λέγεται ότι είναι 70% ελαφρύτερο από την υβριδική μονάδα της Artura.

Η μπαταρία είναι υψηλής πυκνότητας και ελαφρύτερη, προερχόμενη από το μονοθέσιο της McLaren στην F1. Ακόμα, λέγεται ότι η ακρίβεια του συστήματος διεύθυνσης θα είναι καλύτερη από ποτέ, με τη McLaren να επιμένει στο υδραυλικό σύστημα διεύθυνσης, όπως και στην υδραυλική ανάρτηση.

Όσον αφορά το όνομα της αγοράς, η McLaren έχει κατοχυρώσει στο Ηνωμένο Βασίλειο τα ονόματα W1, MP1, U1 και H1.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μινιατούρα της Amalgam για τη McLaren Senna με τιμή €19.490

Από το 1985 η Amalgam Collection κατασκευάζει μοντέλα αυτοκινήτων με απίστευτη προσοχή στη λεπτομέρεια σε διάφορες κλίμακες, που κυμαίνονται από 1:18 έως 1:4. Η πιο...